Δήμαρχος Καρδίτσας για την κακοκαιρία Ιανός: Μείνετε μόνο σε ψηλά κτίρια-Δύο αγνοούμενοι

Εκκληση του δημάρχου στους πολίτες λόγω της κακοκαιρίας Ιανός

Εκκληση ο κόσμος να μείνει σε ψηλά κτίρια λόγω της κακοκαιρίας Ιανός που σαρώνει την Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης κάνει, ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλειος Τσιάκος. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, στην Καρδίτσα υπάρχουν πληροφορίες για δύο αγνοουμένους, ενώ αυτή τη στιγμή η κατάσταση λόγω της κακοκαιρίας είναι πολύ δύσκολη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τα ρέματα έχουν υπερχειλίσει με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει αρκετά σημεία. Γι’ αυτό και ο δήμαρχος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr, κάνει έκκληση στους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, να παραμένουν σε ψηλά κτίρια και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Η νύχτα είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν παντού νερά. Η Καρδίτσα έχει πλημμυρίσει. Ας πλημμυρίσουν οι κήποι, ας πλημμύρισουν οι δρόμοι αλλά η ανθρώπινη ζωή έχει σημασία», είναι το μήνυμα που στέλνει στους πολίτες λόγω της επέλασης του Ιανού.


Αγνοούνται δύο άτομα

Δραματική είναι η κατάσταση στην Καρδίτσα από τις καταρρακτώδεις βροχές της κακοκαιρίας Ιανός, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο άτομα που αγνοούνται.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, χωριά έχουν αποκλειστεί, γεφύρια έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ο ποταμός Καλεμτζής έχει υπερχειλίσει. Ο δήμαρχος Καρδίτσας έβγαλε ανακοινωθέν καλώντας τον κόσμο να μην μετακινείται. Επίσης υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αγνοείται ένας οδηγός που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά του ποταμού ενώ κατέρρευσε και η γέφυρα «Μπαλάνου» στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Επτά εγκλωβισμένοι στη θέση «Τσουκνίδα»

Την ίδια στιγμή, εγκλωβισμένα βρίσκονται επτά άτομα, που επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα στη θέση «Τσουκνίδα» στην Ανω Αργιθέα. Όπως ενημέρωσε το KarditsaLive.Net ο δήμαρχος, Ανδρέας Στεργίου, παρότι το μηχάνημα έφτασε στο σημείο που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά καθώς το σημείο είναι ιδιαίτερο και ο χείμαρρος φέρνει συνεχώς μπάζα και νερά.

Τα προβλήματα όμως δεν περιορίζονται εκεί καθώς ολόκληρος ο Δήμος Αργιθέας είναι χωρίς ρεύμα, ενώ σε κάποιους οικισμούς υπάρχει και πρόβλημα υδροδότησης.

Σχετικά