Συναντήσεις Γιώτας Πούλου με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας

Σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2020, μαζί με το συνεργάτη μου Χρήστο Δημητρίου, συναντήθηκα με τη νέα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Ελένη Παπανικολάου και το νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Λάμπρο Κούτσικο.

Ενημερώθηκα αναλυτικά για την ετοιμότητα των σχολείων και ειδικότερα για :

• Την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

• Την καθαριότητα των σχολείων, τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις των καθαριστών/τριών, το μειωμένο ωράριό τους (τρίωρη απασχόληση) και πως ο συνολικός αριθμός δεν επαρκεί για να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην καθαριότητα

• Τα λειτουργικά κενά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι ογδόντα έξι (86) πλήρους ωραρίου και οχτώ (8) μειωμένου ωραρίου και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι εκατόν είκοσι (120)

• Τη μεταφορά των μαθητών και

• Την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, όπου οι μαθητές του Κέντρου Φιλοξενίας των Οινοφύτων δεν πάνε στα σχολεία , γιατί το Κέντρο Φιλοξενίας είναι σε καραντίνα και οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Κέντρου Φιλοξενίας της Θήβας δεν πάνε στα σχολεία, γιατί δεν έχουν εξασφαλιστεί οι συνοδοί για τη μεταφορά τους.

Ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο έργο τους και θα είμαστε σε επικοινωνία για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης στο νομό μας.

Σχετικά