Σε πλήρη απαξίωση έχει οδηγηθεί από τις ελλείψεις το Νοσοκομείο Θήβας- Ερώτηση Βελόπουλου προς τον Υπουργό Υγείας

«Απαξίωση και διακοπή λειτουργίας του Νοσοκομείου Θήβας»

Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στη Βοιωτία, μετά από πληροφορίες πολιτών, που κάνουν λόγο για επικείμενο κλείσιμο του νοσοκομείου της πόλης. Δημοσίευμα αναφέρει πως, στο Παθολογικό Τμήμα, ενώ το οργανόγραμμα δικαιολογεί πέντε οργανικές θέσεις ιατρών παθολόγων, αυτή την στιγμή, υπάρχει ένας, ένας ακόμα είναι ασθενής, ενώ τρεις υπηρετούν με απόσπαση σε άλλα νοσοκομεία.

Παράλληλα, οι ελλείψεις, όπως μας πληροφορούν ντόπιοι κάτοικοι, αφορούν και σε άλλες ειδικότητες ιατρών. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια, σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτηση ασθενών, τόσο στα επείγοντα περιστατικά, όσο και στους ορόφους, όπου νοσηλεύονται ήδη ασθενείς.

Η ανησυχία αυξάνεται, καθώς, υπάρχει η έξαρση της πανδημίας του ιού «COVID-19». Σημειώνεται, δε, πως το εν λόγω νοσοκομείο εξυπηρετεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας, τις φυλακές Ελαιώνα και το στρατόπεδο του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού (Κ.Ε.ΠΒ.).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Είναι βάσιμες οι πληροφορίες περί επικείμενης διακοπής της λειτουργίας του  άνω νοσοκομείου και περί μετατροπής του, από Μονάδα Δευτεροβάθμιας Υγείας σε απλό Κέντρο Υγείας;

2. Προτίθεσθε να προβείτε στην εξασφάλιση συνθηκών επαρκούς λειτουργίας του ως άνω νοσοκομειακού ιδρύματος, φροντίζοντας, παράλληλα, για τη στελέχωσή του με το απαραίτητο σε αριθμό προσωπικό από όλες τις ειδικότητες και για την ενίσχυσή του με υγειονομικό υλικό, καθώς και για την σύσταση μονάδας αιμοδοσίας εντός του;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχετικά

Μία άποψη για το “Σε πλήρη απαξίωση έχει οδηγηθεί από τις ελλείψεις το Νοσοκομείο Θήβας- Ερώτηση Βελόπουλου προς τον Υπουργό Υγείας”

  1. Γεωργιος γεωργιου

    Απο την αρχη το νοσοκομειο θηβων ηταν γισ τις πρωτες βοηθειες.πως φτιαχτικε δεν ξερω.ελειπης φωτισμος στη διασταυρωση απο τοτε που λειτουργησε.για κλαματσ.να φανε λεφτα μονο.φρου φρου και αρωματα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα