Οι Βοιωτοί Αστυνομικοί στον τεράστιο Σταυρό στη Νέα Βύσσα Έβρου-ΦΩΤΟ

Ένας μεγάλος φωτεινός Σταυρός τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας στα ελληνοτουρκικά σύνορα  και εξόργισε τους Τούρκους-είναι ορατός στην Αδριανούπολη, αλλά και άλλες τουρκικές περιοχές.

Η Διμοιρία Δ. Α. Βοιωτίας είχε την τιμή να διαταχθεί για ακόμη μία φορά, να εκτελέσει υπηρεσία επί 16ημερο,εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, στις Καστανιές Εβρου.Την Κυριακή 27/9/2020, σύσσωμη η Διμοιρία επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγ. Σκέπης και Αγ. Παρασκευής η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την κωμόπολη της Ν. Βύσσας, δίπλα στην Ελληνοτουρκική μεθόριο.Σύμφωνα με την παράδοση, η Αγ. Παρασκευή, πριν τη χάραξη των συνόρων υπέδειξε την τοποθεσία αυτή όπου βρέθηκε θαμμένη η εικόνα της.

Στο σημείο εύρεσης της εικόνας, ανέβλυσε Αγίασμα που υπάρχει μέχρι σήμερα και θεωρείται από τους πιστούς ότι έχει θαυματουργικές ιδιότητες. Η Ιερά Μονή εκτός από το όνομα Της Αγ. Παρασκευής παίρνει και το όνομα της Αγ. Σκέπης, δηλαδή της Παναγίας.Το Μοναστήρι βρίσκεται δίπλα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, πλησίον της Αδριανουπόλεως, ανάμεσα στα Ελληνικά Φυλάκια της μεθορίου.

Είναι το πιο προωθημένο Μοναστήρι της Πατρίδος μας. Εδώ, στην ακριτική Ελλάδα, η Αγία Σκέπη φρουρεί και σκεπάζει το ένδοξο΄Εθνος μας και τους ακρίτες, δίνει δύναμη και ευλογεί τους στρατιωτικούς και Αστυνομικούς ώστε να εκπληρώσουν την αποστολή τους, τη συντριβή κάθε εχθρικής επιβολής

Σχετικά