ΠΑΜΕ Θήβας: Για τη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Θήβας

pame livadeias

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

(Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.)

Στοιχεία επικοινωνίας: 6944743524, 6974534859

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΚΘ ΣΤΙΣ 24/9/2020

            1. Λόγω της επικείμενης αποχώρησης του Προέδρου του ΕΚΘ Δ. Δημητρίου -όπως είπαν- παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός της περιόδου από 1/1/20 έως 31/8/20.

          Για άλλη μία φορά εκφράσαμε την αντίθεσή μας στον τρόπο διαχείρισης (με ευθύνη της πλειοψηφίας  ΣΑΕΚΕ-ΠΑΣΚΕ και τη στήριξη της ΔΑΚΕ-ΝΔ και της ΑΣΚ-ΣΥΡΙΖΑ) και επιμείναμε στην εφαρμογή του καταστατικού που ορίζει ρητά ότι “…καμία δαπάνη δεν μπορεί να γίνει χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου…”.

          Αποτελεί πραγματικά πρόκληση να εμφανίζονται ως έξοδα κίνησης περίπου 5300 ευρώ!!! Στην ουσία πρόκειται για μία περίοδο 4 μηνών, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτές οι δυνάμεις είχαν θέσει σε καραντίνα το ΕΚΘ την περίοδο από Μάρτιο έως Μάιο (όπως κυνικά είπαν τότε, προσαρμόστηκαν στα προσωρινά νομοθετήματα της Κυβέρνησης) και τον Αύγουστο που βρίσκονταν σε άδειες.

          Η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν στον κωδικό “έξοδα παράστασης” εμφανίζονται 1322 ευρώ και σε σχετικές αποδείξεις που τα συνοδεύουν βρίσκονται ακόμη και αποδείξεις από ψαροταβέρνες στον Ωρωπό!!! Προφανώς οι εργατοπατέρες απομονωμένοι από τη “συνδικαλιστική τους δράση” κατέληξαν σε ψαροταβέρνες του Ωρωπού για να χαλαρώσουν, με τα χρήματα των εργαζομένων.

          2. Η “ομάδα Δημητρίου” έφερε για εγγραφή στο ΕΚΘ ακόμα ένα “σωματείο – σφραγίδα” των ιδιωτικών υπαλλήλων Βοιωτίας – Εύβοιας, το οποίο υπερψηφίστηκε από ΣΑΕΚΕ και ΔΑΚΕ. Για το συγκεκριμένο έκτρωμα παραπέμπουμε στις σχετικές 2 ανακοινώσεις – καταγγελίες της ΔΑΣ από τον Ιούνιο του 2019.

          Σαν ΔΑΣ αιτιολογημένα καταψηφίσαμε την εγγραφή του στο ΕΚΘ. Επιπλέον επισημάναμε ότι υπάρχει πρόβλημα εγγραφής ακόμη και με το καταστατικό του, καθώς στο άρθρο 3 αναφέρει πως αφορά μόνο “…οργάνωση των εργαζομένων σε τεχνικά έργα καθαρισμού και διαχείρισης απορριμάτων του φορέα διαχείρισης Στερεάς Ελλάδας…”! Στην πρεμούρα τους να αναπαράξουν αντιπροσώπους – φαντάσματα για το ΕΚΘ, για να διατηρούνται στις καρέκλες τους, μπέρδεψαν το καταστατικό με άλλο σωματείο.

          Η ΑΣΚ για άλλη μια φορά εθελοτυφλώντας μπροστά σε τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα ψήφισε λευκό!

          3. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Θήβας μετά το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής.

          4. Σαν ΔΑΣ τοποθετηθήκαμε για τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις

  • Για την εξέλιξη της καπιταλιστικής, οικονομικής κρίσης και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση της ΝΔ για να θωρακίσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, φορτώνοντας τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που ψήφισαν και προβλέπει απλήρωτες υπερωρίες, μείωση του δώρου Χριστουγέννων για όσους τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής.
  • Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και τους κινδύνους που υπάρχουν για το λαό μας.
  • Για την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και τις ευθύνες της Κυβέρνησης που δεν θωράκισε το σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση του covid-19. Για τα κρούσματα που βρέθηκαν σε μεγάλους χώρους εργασίας της περιοχής μας (ΜΟΡΝΟΣ, ΦΑΜΑΡ, CABLEL, GENERAL MILLS).
  • Για το νέο νόμο που ετοιμάζεται να φέρει Κυβέρνηση για το παραπέρα χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης, την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού πυλώνα της Ασφάλισης, την παραπέρα αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.

          Για όλες αυτές τις εξελίξεις καμία τοποθέτηση δεν πραγματοποιήθηκε από την πλειοψηφία του ΕΚΘ, ούτε καν τα έθεσαν στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση, γιατί ακριβώς ο ρόλος τους είναι να κρατάνε τους εργαζόμενους καθηλωμένους, υπερασπιζόμενοι και αυτοί με τον τρόπο τους τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

          Η ΔΑΣ δεν αποδέχεται την κατάσταση που διαμορφώνουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία,  για κάθε ζήτημα που αφορά την ίδια τη ζωή και τις ανάγκες μας. Θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να ξεμπροστιάζουμε εκφυλιστικές διαδικασίες στις συνεδριάσεις τους ΕΚΘ, να καταθέτουμε τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων, να συμβάλλουμε στην καλύτερη οργάνωση και δράση για αγώνες πιο μαζικούς και δυνατούς, για να διεκδικήσουμε λύσεις.

Θήβα 28/9/2020

Σχετικά