ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ:Απαράδεκτη η απόφαση για τις ανεμογεννήτριες στη “Μεγάλη Λούτσα” του Ελικώνα

Με έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση οι κάτοικοι της Λιβαδειάς και ιδιαίτερα της περιοχής του Ελικώνα πληροφορήθηκαν ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον Ελικώνα (Ζερίκι), στην περιοχή “Μεγάλη Λούτσα”.

Για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί αρνητικά το ΣΤΕ, πολλοί σύλλογοι, φορείς και συλλογικότητες της περιοχής του Ελικώνα και πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς ομόφωνα.

Στην ίδια συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος  τοποθετήθηκαν κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Καρπενήσι. Δύο μέτρα και δύο σταθμά! Λες και τα ελατοδάση του Ελικώνα είναι λιγότερο σημαντικά απ΄ αυτά του Καρπενησίου.

Γι’ αυτή την αλλοπρόσαλλη και απαράδεκτη τακτική της Επιτροπής Περιβάλλοντος τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο περιφερειάρχης κ. Σπανός, ο οποίος πρόσφατα σε συνέντευξή του στο ΣΤΑΡ Λαμίας δήλωνε ότι σέβεται τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών και των Δημοτικών Συμβουλίων.

Καλούμε τον περιφερειάρχη να αποδείξει ότι σέβεται τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων της Λιβαδειάς. Διαφορετικά θα χρεωθεί την αντιπεριβαλλοντική πολιτική και τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του κυβερνητικού, κομματικού του φορέα.

Συγνώμη, ξεχάσαμε τη χωρική αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαθωμά. Αλήθεια, ξέρει κάτι, έχει ακούσει κάτι για το θέμα και ποια είναι η θέση της;

Όσοι νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν μ΄ αυτή την απαράδεκτη απόφαση κάνουν μεγάλο λάθος.

ΝΑΙ στις ΑΠΕ, με τα βουνά πράσινα και γεμάτα δέντρα.

ΟΧΙ στα δάση ανεμογεννητριών

ΟΧΙ στη ενεργειακή ασυδοσία.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Σχετικά