Επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Θήβας και η ενίσχυση του ΕΣΥ στη Βοιωτία

Η Βουλευτής Γιώτα Πούλου και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Βοιωτίας, συμμετείχαν σήμερα στην εκδήλωση που διοργάνωσε  το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας, με την συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων και των παραγωγικών και συλλογικών φορέων της περιοχής, στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.

Συζητήθηκε το σοβαρό θέμα της αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Θήβας και τέθηκαν προβληματισμοί για τη γενικότερη ενίσχυσή του.

Συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο διεκδίκησης στο οποίο θα εμπλακούν όλοι οι φορείς της περιοχής με επικεφαλής τον Δήμο Θηβαίων.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για την ενίσχυση όλων των δομών Υγείας στη Βοιωτία. Ενώ η πανδημία απειλεί την υγεία των πολιτών  η κυβέρνηση απαξιώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με απώτερο σκοπό την άλωσή του από τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η υγειονομική κρίση καθυστερεί τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας αλλά δεν τα ματαιώνει!

Αντί για την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και την οικονομική ενίσχυση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποδυναμώνεται σταδιακά αν και δέχεται αυξημένη πίεση λόγω της πανδημίας. Η αναστολή λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Θήβας, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της μη έγκαιρης προετοιμασίας, ενώ ο χρόνος από το lockdown υπήρχε. Οι ευθύνες για την ολιγωρία και την απαξίωση, βαραίνουν επίσης, εκτός του Υπουργείου Υγείας και τις αρμόδιες Υγειονομικές Περιφέρειες.

Διεκδικούμε την άμεση επαναλειτουργία της Παθολογικής κλινικής, με το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και καλούμε τους πολίτες σε επαγρύπνηση και δράση.

Η Ελληνική κοινωνία θα υπερασπιστεί το Δημόσιο αγαθό της Υγείας.

Τα σχέδια για την διάλυση του ΕΣΥ δεν θα περάσουν.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Σχετικά

Μία άποψη για το “Επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Θήβας και η ενίσχυση του ΕΣΥ στη Βοιωτία”

  1. Γεωργιος γεωργιου

    Η κατασταση στο νοσοκομειο θηβων χωλαινει απο την αρχη.για ναμην ξεχναμε λοιπον οτανερθουν εκλογες και ερθουν βουλευτες στα χωρια αλλα και τωρα κραξιμο και κυνηγηστε τους.αυτη την γλωσσα καταλαβαινουν.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα