Το Συνδικάτο Φαρμάκου Καλλυντικού Βοιωτίας για τα κρούσματα σε βιομηχανία φαρμάκου στο Σχηματάρι

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ & ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΛΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ  ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Μετά από ενημέρωση που είχαμε για εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού σε βιομηχανία  φαρμάκου στο Σχηματάρι Βοιωτίας, προβήκαμε άμεσα σε τηλεφωνική παρέμβαση με την εταιρεία αλλά και με τον ΕΟΔΥ. 

Ο τρόπος με τον οποίο η Διοίκηση της εταιρείας διαχειρίστηκε την εμφάνιση των  κρουσμάτων την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου έθεσε σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και επέτρεψε την πιθανή μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού, αφού τα πρώτα τεστ πραγματοποιήθηκαν εν μέσω της βάρδιας, στη διάρκεια του διαλείμματος και οι εργαζόμενοι συνέχισαν να εργάζονται χωρίς να έχουν βγει τα αποτελέσματα αυτών! Στην ίδια “φιλοσοφία” την Παρασκευή 13 Νοέμβρη συνεχίστηκαν τα τεστ στην απογευματινή βάρδια και οι εργαζόμενοι προσήλθαν κανονικά στην εργασία τους! Εκπρόσωποι του Συνδικάτου προσπάθησαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους εκπροσώπους της εταιρείας, όντας παρευρισκόμενοι έξω από την πύλη του εργοστασίου, ή ζητώντας από τον φύλακα να παρευρεθεί έστω κάποιος υπεύθυνος για να συζητήσουμε, αλλά με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως ήταν όλοι απασχολημένοι! Αντίστοιχα ο ΕΟΔΥ μας παρέπεμπε από το ένα τηλεφωνικό κέντρο στο άλλο σα να μην συνέβαινε τίποτα, λέγοντας μας μάλιστα πως δεν θεωρούνται στενές επαφές όσοι φορούν τη μάσκα…!!!

Με την πανδημία να εξελίσσεται και την ανησυχία να είναι έκδηλη σε όλους, η κυβέρνηση με τους κρατικούς της φορείς και η εργοδοσία “εκβιάζουν” με την υποκριτική επίκληση της “ατομικής ευθύνης” αξιοποιώντας την υπεύθυνη στάση των εργαζομένων, όχι μόνο για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες αλλά για να μας φιμώσουν, να μην διεκδικούμε.

Απαιτούμε:

• Να πραγματοποιηθούν άμεσα μοριακά τεστ σε όλο το προσωπικό με ευθύνη της εταιρείας και του ΕΟΔΥ. Κάθε μέρα που περνάει αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς του ιού σε περισσότερους εργαζόμενους.

• Κανένας εργαζόμενος να μην προσέλθει στην εργασία του αν δεν του δοθούν τα αποτελέσματα.

• Να πραγματοποιηθούν επαναληπτικά τεστ σε διάστημα 3-4 ημερών.

• Να απολυμανθούν όλοι οι χώροι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργείο.

• Να υπάρξει εξοπλισμός με αντισηπτικά υγρά στις εισόδους και στους κοινόχρηστους χώρους (εστιατόριο, wc, κ.α.).

• Να γίνει αποσυμφόρηση κατά την είσοδο και έξοδο των εργαζομένων με διαφορά 10-15 λεπτών ανά γραμμές ή τμήματα.

• Να καλύψει η εταιρεία με πρόσθετες άδειες τις ημέρες που οι εργαζόμενοι θετικοί στη νόσο του covid-19 θα χρειαστεί να λείψουν από την εργασία τους λόγω ενδεχόμενης καραντίνας.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

Φέρνουμε στη πρώτη γραμμή τα προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες

για την προστασία της υγείας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικά

Μία άποψη για το “Το Συνδικάτο Φαρμάκου Καλλυντικού Βοιωτίας για τα κρούσματα σε βιομηχανία φαρμάκου στο Σχηματάρι”

  1. Γεωργιος γεωργιου

    Ποια ειναι η εταιρεια να την ονομασουν και να μην ψωνιζει κανενας αυτα τα προιοντα.μα κανενας.να δουμε αυτοι που εχουν την ετσρεια ποσο θα αντεξουν.εγχωριο μποικοταζ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα