Ερώτηση Βελόπουλου για κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου στη Λιβαδειά-Απάντηση Αυγενάκη

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Του:

Προς:

Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπόψιν: κ. Υφυπουργού με αρμοδιότητα σε θέματα Αθλητισμού

ΘΕΜΑ:    «Προοπτική κατασκευής κλειστού κολυμβητηρίου στο Δήμο Λεβαδέων»

Κυρία και κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου της 24ης Ιουλίου 2020, η Δημοτική Αρχή Λεβαδέων, σε συνάντηση με την Περιφερειακή Αρχή Στερεάς Ελλάδας, εξέθεσε το θέμα της κατασκευής κλειστού κολυμβητηρίου στη Λιβαδειά. Στη συνάντηση αυτή , έγινε αναφορά, επίσης, για την προοπτική κατασκευής κάποιων κόμβων στο εσωτερικό της πόλης, που θα βοηθούσαν στην κυκλοφοριακή ρύθμιση, καθώς και στα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το ήδη υπάρχον κολυμβητήριο, το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ζαγάρα και άλλα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου η προοπτική κατασκευής κλειστού κολυμβητηρίου στη Λιβαδειά να λάβει «σάρκα και οστά» και να υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, προς εκπλήρωση ενός πάγιου ονείρου των Δημοτών της Λιβαδειάς;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

Απάντηση στην υπ’αριθμ. 9247/3-9-2020 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Βελόπουλου Κ.

ΣΧΕΤ.: Η υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ /ΑΤΝΕΚΕΓΓΑ/477405/230/4-9-2020 εισερχόμενη Ερώτηση

Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης του Βουλευτή κ. Βελόπουλου Κ., σας γνωρίζουμε ότι η Δ/νση Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μπορεί να προτείνει για χρηματοδότηση μόνο δημοτικά αθλητικά έργα και μόνο μέσω της ένταξης τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), του Υ1111ΟΑ τομέα Αθλητισμού. Κατόπιν αυτού και προκειμένου να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα από την Υπηρεσία μας, θα πρέπει να υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο Δήμο σχετικό αίτημα, το οποίο θα συνοδεύεται από την αντίστοιχη πλήρη μελέτη (τεχνική περιγραφή, προδιαγραφές, σχέδια, προϋπολογισμό, κλπ.).

Μέχρι στιγμής, δεν έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα στην Υπηρεσία μας.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Σχετικά