Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: Ο κατήφορος με τον στολισμό της πόλης συνεχίζεται

«Τη Δευτέρα 23/11 σε νέα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου της Αθήνας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, 14% αύξηση του ποσού για τον στολισμό του κέντρου της πόλης, φτάνοντας έτσι στο ποσό των 586,941 ευρώ. Η  εξήγηση ήταν ότι ο στολισμός της Βασιλίσσης Σοφίας με δωρεά από το ίδρυμα Ωνάση δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά. Έτσι μιας και οι  «φιλεύσπλαχνοι» χορηγοί-ιδιωτικές εταιρείες διαφημίστηκαν πέρυσι ως η λύση του στολισμού, φέτος μας τελείωσαν μιας και δεν αναμένεται αθρόα προσέλευση τουριστών κι άρα δεν χρειάζεται να αναλάβουν τα έξοδα χωρίς βέβαιο κέρδος», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

«Τη λύση βρήκε η δημοτική αρχή Μπακογιάννη. Να γίνει αυτή -με την τσέπη των πολιτών-, χορηγός των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων του κέντρου που περιμένουν να ανοίξει η αγορά και για αυτό απαιτείται να κρεμαστούν λαμπιόνια και γιρλάντες!

Από την ανάλυση των δαπανών για το φετινό στολισμό που -αξίζει να να σημειωθεί πως θα ξεπεράσει πλέον το ένα (1) εκατ. ευρώ, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη έκρινε σκόπιμο να αυξήσει τις γιρλάντες στην οδό Πανεπιστημίου και το κόστος τους κατά 76.557 ευρώ για να φθάσει συνολικά τα 229.672 ευρώ!

Στην πόλη που σαρώνεται από την πανδημία εξ’ αιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης που αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, στην πόλη που ο πληθυσμός της απειλείται με ολοκληρωτική φτώχεια από τα συνεχιζόμενα lockdown, η δημαρχία Μπακογιάννη χαρίζει πάνω από 1.000.000 ευρώ για να στολίσει το κέντρο και μόνο το κέντρο της Αθήνας.

Διαβάζουμε και θυμώνουμε: Τεχνητά στολισμένα δέντρα 121 χιλιάδες ευρώ, γιρλάντες της Πανεπιστημίου 229 χιλιάδες ευρώ, γιρλάντα της οδού Σταδίου 106 χιλιάδες ευρώ… Σύνολο  προμήθειας από μια εταιρεία 586.941 ευρώ! Συν οι 370 χιλιάδες ευρώ για τις εταιρείες που θα αναλάβουν τον στολισμό. Στολισμό που η δημοτική αρχή Μπακογιάννη δεν ήθελε να αναλάβουν οι υπηρεσίες του δήμου και οι εργαζόμενοι τους, όταν γνωρίζουν και γνωρίζουμε πως οι «ανάδοχοι» χρησιμοποιούν κακοπληρωμένο, ανειδίκευτο προσωπικό χωρίς ασφάλιση.

Για μια ακόμα  φορά η δημαρχία Μπακογιάννη τα κατάφερε. Οι γειτονιές της πίσω αυλής, εκεί που ζει ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία, εκεί που υποχρεώνεται να κινείται σε καθεστώς απαγόρευσης της κυκλοφορίας ο εργαζόμενος κόσμος και οι ηλικιωμένοι, είναι αόρατοι για τη δημοτική αρχή. Μετατρέπει όμως τους κατοίκους της πόλης σε χορηγούς του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στο κέντρο»!

Σχετικά

Μία άποψη για το “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: Ο κατήφορος με τον στολισμό της πόλης συνεχίζεται”

  1. Γεωργιος γεωργιου

    Δεν χρειαζονται στολισμοι ο κοσμος πεθαινει κε μπακογιαννη αρκετα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα