Αναστάτωση έχει προκληθεί στις πολύτεκνες οικογένειες ολόκληρης της χώρας που βλέπουν να κατεδαφίζονται κι αυτές οι μικρές ευεργετικές παροχές τους.
Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τ. Θεοδωρικάκος, προωθεί την απαράδεκτη μείωση του ελάχιστου ποσοστού διορισμών των πολύτεκνων στο δημόσιο, από 15% που ίσχυε μέχρι σήμερα, σε 10%.
Χαρακτηριστική της αγωνίας των πολύτεκνων είναι και η επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό ο «Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς», ζητώντας την άμεση απόσυρση του μέτρου.
Ενώνοντας την φωνή μας με εκείνη των πολύτεκνων οικογενειών και στηρίζοντας το δίκαιο αίτημά τους, 33 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Σ. Βαρδάκη, καταθέσαμε σχετική Ερώτηση στην Βουλή στις 24 Νοεμβρίου και ζητάμε να διατηρηθεί το ποσοστό διορισμών στο 15% για τους πολύτεκνους και τα τέκνα τους.
Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν στηρίζει τις οικογένειες που μάχονται γενναία ενάντια στην υπογεννητικότητα, αλλά αποσύρει και τα ελάχιστα κατακτημένα, κίνητρα.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: «Άδικη μείωση του ποσοστού εισαγωγής πολυτέκνων στο δημόσιο»
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στους πολύτεκνους της χώρας μας το Σχέδιο Νόμου «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) – Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα», που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών προς διαβούλευση.
Σύμφωνα με το εν λόγω Σ/Ν, «το ποσοστό επί του συνόλου των διατιθέμενων προς διορισμό υποψηφίων από τον οικείο πίνακα διοριστέων και, εφόσον αυτός δεν επαρκεί, από τον οικείο οριστικό πίνακα κατάταξης, των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, και κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, δεν μπορεί να υπολείπεται του δέκα τοις εκατό (10%) για πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων» (Άρθρ. 11, παρ. 2, α).
Πρόκειται για μία αδικαιολόγητη μείωση του ελάχιστου ποσοστού εισαγωγής των πολυτέκνων στο δημόσιο, από 15% που ίσχυε μέχρι σήμερα, σε 10%.
Σύμφωνα με τους Συλλόγους Πολυτέκνων της χώρας μας, έχουν καταργηθεί πλέον όλα τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων. Η μείωση αυτή θα αποτελέσει γι’ αυτούς τη χαριστική βολή, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογεννητικότητας και θα έπρεπε να παρέχονται κίνητρα στις οικογένειες, αντί να καταργούνται τα υπάρχοντα.
Επειδή, οι Πολύτεκνοι αντιστέκονται σθεναρά στο πρόβλημα υπογεννητικότητας της χώρας μας
Επειδή, θα πρέπει να δίνονται κίνητρα στις οικογένειες για την απόκτηση τέκνων, αντί να καταργούνται τα υπάρχοντα
Επειδή, σύμφωνα με το αρθρ. 21 του Συντάγματος, το κράτος οφείλει ειδική φροντίδα στους Πολύτεκνους
Επειδή, η διατήρηση του ελάχιστου ποσοστού εισαγωγής των πολυτέκνων στο δημόσιο δεν θα έχει κάποιο επιπλέον κόστος για το κράτος
Ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:
Προτίθεστε να διατηρήσετε το ελάχιστο ποσοστό εισαγωγής των πολυτέκνων στο δημόσιο στο 15%, όπως ισχύει μέχρι σήμερα;