Ανοίγουν την Δευτέρα μόνο κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία -Κλειστό το λιανεμπόριο- Εξυπηρέτηση μόνο με click away

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Δευτέρα 14/12/2020 για το μερικό άνοιγμα των καταστημάτων παρουσίασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι θα ανοίξουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία, ενώ η υπόλοιπη αγορά θα λειτουργεί με την μέθοδο του click away. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα πάρει μία ώρα παράταση σε σχέση με τώρα, δηλαδή στις 10 το βράδυ.

Μετά το σφοδρό κύμα αντιδράσεων για τις ημέρες καραντίνας που πρέπει να μπαίνει όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα μεταξύ 18/12 και 7/1, ακόμα και με αρνητικό τεστ, από τις 10 ημέρες μειώθηκε σε 3.

Όσα είπε ο κ. Πέτσας:

– Αναστέλλεται το λιανεμπόριο σε όλη την Επικράτεια.

– Από την Κυριακή θα επιτρέπεται η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα μέσω του clickaway.

– Ανοίγουν τα κομμωτήρια από την Δευτέρα 14/12/2020.

– Ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία από την Δευτέρα 14/12/2020.

– Ανοίγουν οι εκκλησίες ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα με 9 άτομα στις εκκλησίες και 25 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς.

– Δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων.

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ και μένουν τα sms.

– Με την επιλογή 2 θα πηγαίνουμε για τα ψώνια και στα κομμωτήρια.

– 3 οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει βαρύ, λέγοντας ότι δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποφορτίζονται οι ΜΕΘ. «Καταστάσεις συνωστισμού όπως αυτές στη Γαλλία και την Αγγλία  δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές» υπογράμμισε.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης παίρνοντας το λόγο έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πως θα γίνονται οι αγορές με click away, ενώ τόνισε πως αν δεν τηρήσει ο κόσμος τα μέτρα… τότε θα άρει η κυβέρνηση και το click away!

Σχετικά με την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων η ημερομηνία παραμένει ανοιχτή και την απόφαση θα λάβει η κυβέρνηση.

Πως θα λειτουργεί το click away

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή. Η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί οι ταχυμεταφορές έχουν φτάσει στα όρια της λειτουργίας τους. 

Η μέθοδος αυτή έγκειται στο εξής χαρακτηριστικό: ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και πληρωμής μέσω POS έξω από το κατάστημα.

Ο πελάτης θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής.

Η παραγγελία θα παραδίδεται σε έναν και θα παραλαμβάνεται από έναν.

Ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα. Και απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον. 

Όποιος βάλει μέσα πελάτη θα έχει πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες.

Το click away θα λειτουργεί σε επιχειρήσεις που θα έχουν μόνο είσοδο έξοδο σε δρόμο, έτσι εξαιρούνται τα εμπορικά κέντρα.

Σχετικά

Μία άποψη για το “Ανοίγουν την Δευτέρα μόνο κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία -Κλειστό το λιανεμπόριο- Εξυπηρέτηση μόνο με click away”

  1. Γεωργιος γεωργιου

    Βιαστηκανε πολλοι.να τα αφηνε ελευθερα νσ βγαινανε οι ζουλου κατα χιλιαδες.οσοι δεν βαζουν μυαλο αυτα τα μετρα θα συνεχιστουν.συγχαρητηρια στην κυβερνηση.και αν δεν τα τηρουν να τους περνει την αδεια.τελος οπως στρωνει ο καθενας θα κοιμαται.τελευταια μερα πριν το λογκνταουν ξεχηθηκσν στους δρομους χωρις νοημα.μεσα τωρα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα