25η Μαρτίου: Είναι επίσημο! Στην Αθήνα ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα θα επισκεφτούν την Αθήνα για την 25η Μαρτίου – Προσκεκλημένοι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθούν την Αθήνα στις 24 και 25 Μαρτίου, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν δεν θα έρθει, τελικά, στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Κυβερνητικές πηγές εξήγησαν στο Newsbomb.gr ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δεν θα έρθει στην Ελλάδα μετά την επιβολή νέου lockdown στο Παρίσι και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

Από την πρώτη στιγμή που είχε γίνει γνωστό το ενδεχόμενο παρουσίας του Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση είχε μπει ο αστερίσκος ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.
«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας

Ύστερα από διαδοχικές συσκέψεις που έλαβαν χώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αποφασίστηκαν τα δρακόντεια μέτρα που θα ισχύσουν την ημέρα της παρέλασης αλλά και την παραμονή.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει την από αέρος επιτήρηση του κέντρου της Αθήνας από ελικόπτερο και drones καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Παράλληλα, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται «κρυμμένες» ομάδες της ΕΚΑΜ αλλά και πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σε κεντρικά κτήρια θα βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ σχεδόν σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα θα υπάρχουν πεζές περιπολίες.

Οι δρόμοι θα «αποστειρώνονται» σε κάθε διέλευση ξένου ηγέτη, που θα συνοδεύεται από αυτοκινητοπομπή ασφαλείας.

Σχετικά