Παραμένει «βαθύ κόκκινο» η Βοιωτία-Τι ισχύει

polite triari livadeia

Την επαναλειτουργία ορισμένων δραστηριοτήτων ανακοίνωσε επίσημα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα. 

Στα νέα μέτρα συμπεριλαμβάνονται:

    Η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας πανελλαδικά έως τις 21.00 το βράδυ.

    Το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων.

    Η λειτουργία των κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων.

    Η διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε πως παραμένει στο βαθύ κόκκινο η Βοιωτία, όπως και η Φθιώτιδα,η Εύβοια και η Ευρυτανία.

Βγαίνει από το “βαθύ κόκκινο” η Φωκίδα

Τόνισε πως στόχος των αποφάσεων της κυβέρνησης είναι η διευκόλυνση της τήρησης των μέτρων, και συνέχισε διευκρινίζοντας τα παρακάτω:

-Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα -εκτός των οικογενειών- με υποχρεωτική μάσκα, στέλνοντας το SMS 6 και μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο, όχι με ΙΧ ή μηχανή.

-Όλοι οι παραπάνω κανόνες ισχύουν και για τα πάρκα που επίσης ανοίγουν.

-Τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε μητρόπολης με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου. Θα διεξάγονται τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της οικείας Μητρόπολης.

-Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, με μικρό σκάφος ή από την στεριά και με το SMS 6.

Σχετικά