Γιώργος Μουλκιώτης: Άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας

«Αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης η ενίσχυση λειτουργίας των Γ.Ν. Λιβαδειάς καιΓ.Ν. Θήβας εν μέσω πανδημίας»

Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με τριπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας, ζητά την άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης λειτουργίας των Γ.Ν. Λιβαδειάς– Γ.Ν. Θήβας

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι, τα Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας είναι δομές υγείας υψίστης σπουδαιότητας για τον νομό Βοιωτίας, που διαθέτουν εξειδικευμένα τμήματα, ενώ ταυτόχρονα έχουν αναλάβει και το βάρος περιστατικών COVID-19, και είναι αναγκαία η στήριξη και η ενδυνάμωσή τους. 

Επιπλέον, τονίζεται ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας παραμένουν οι σοβαρές ελλείψεις και τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, που καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη την εξυπηρέτηση του πληθυσμού της Π.Ε. Βοιωτίας με περίπου 120.000 κατοίκους και πολλούς εργαζόμενους από την Αττική και τους όμορους νομούς που απασχολούνται στον νομό. 

Συγκεκριμένα, στο Γ.Ν. Λιβαδειάς αποτελεί μείζον ζήτημα η αποδυνάμωση των τμημάτων του καθώς καταγράφονται ελλείψεις σε καρδιολόγους (2 θέσεις), ακτινολόγους (2 θέσεις), αναισθησιολόγους (1 θέση) και ουρολόγους (1 θέση).

Ταυτόχρονα, στο Γ.Ν. Θήβας οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό ειδικοτήτων αναισθησιολόγου, πνευμονολόγου, λοιμωξιολόγου, καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία του.

Τέλος, η πληρότητα τόσο των κλινικών COVID-19 όσο και των Μ.Ε.Θ. COVID-19 των νοσοκομείων αναφοράς στην 5η ΥΠΕ, όπως και στην Αττική, αγγίζει καθημερινά σχεδόν το 100%, καθιστώντας μονόδρομο την παραμονή των ασθενών στα νοσοκομεία του νομού, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πλήρως στελεχωμένο.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε μόνιμο ειδικό ιατρικό προσωπικό (κυρίως αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους, λοιμωξιολόγους, ακτινολόγους, καρδιολόγους, ουρολόγους) στα νοσοκομεία της Βοιωτίας. 

Επιπλέον, ερωτάται εάν υπάρχει επάρκεια σε ιατρικό προσωπικό στα Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας για την συνολική αντιμετώπιση των περιστατικών COVΙD-19 και ιδιαίτερα των περιστατικών που χρήζουν εισαγωγή σε ΜΕΘ, δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των κατηγοριών, ενώ οι ειδικοί γιατροί (πνευμονολόγοι, παθολόγοι και αναισθησιολόγοι) είναι ελάχιστοι, αλλά και πώς θα αντιμετωπισθούν με επάρκεια τα μη COVID-19 περιστατικά, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ίδια η ζωή των πολιτών και να αποφευχθεί η οικονομική τους επιβάρυνση. 

Τέλος, ερωτάται εάν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η λειτουργία κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Π.Ε. Βοιωτίας και εάν αντιμετωπίζεται θετικά, με ποιο χρονοδιάγραμμα.

Σχετικά

Μία άποψη για το “Γιώργος Μουλκιώτης: Άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας”

  1. Γεωργιος γεωργιου

    ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.ΓΙΑ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ.ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΕΔΗΛΟΜΕΝΗ.ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ;ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα