ΛΕΥΚΤΡΑ:’Εκοψαν 22 πεύκα στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής χωρίς την άδεια κανενός-ΦΩΤΟ

ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΣΤΑ ΛΕΥΚΤΡΑ ΕΚΟΨΑΝ 22 ΠΕΥΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

Ούτε 1, ούτε 2 αλλά 22 πεύκα κόπηκαν σε μια μέρα στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην ανατολική άκρη των Λεύκτρων.

Δε δόθηκε καμία άδεια ούτε από το Δασαρχείο Θηβών αλλά ούτε και από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων . Δε γνωρίζουμε ποιας υπηρεσίας αρμοδιότητα είναι η σχετική αδειοδότηση αφού βρίσκεται στην άκρη του χωριού. Η ουσία είναι ότι έγινε «η σφαγή του Δράμαλη» αν σκεφτούμε ότι έχουν υπάρξει παράπονα, καταγγελίες, μέχρι και μηνύσεις ακόμη και για πολύ μικρότερες καταστροφές.

Οι φωτογραφίες και η ενημέρωση ήρθε από κατοίκους των Λεύκτρων οι οποίοι έχουν απογοητευτεί και θέλουν να τιμωρηθούν αυτοί που προξένησαν την καταστροφή στο όμορφο παρεκκλήσι.

«Τα φυτέψαμε με τα χέρια μας και η οργή μου είναι μεγάλη», μού είπε κάτοικος της περιοχής που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.

Θεωρούμε ότι αυτή η πράξη πρέπει να διερευνηθεί και να δοθούν εξηγήσεις . Τόσο το Τοπικό Συμβούλιο, όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων και του τοπικού δασαρχείου πρέπει να ερευνήσουν το θέμα και να οργανωθεί μία δεντροφύτευση που θα αποκαταστήσει – όσο αυτό είναι δυνατό- τον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Παρασκευής.

ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

Επικεφαλής «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»

του Δήμου Θηβαίων

Σχετικά