Άνδρος: Μεγάλη φωτιά – Εκκένωση οικισμών – Τραυματισμός πυροσβέστη-BINTEO

Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Άνδρο, ενώ με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς.

Έτσι, συνολικά θα επιχειρούν στην πυρκαγιά 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα (ένα του ΠΣ και ένα του Στρατού).

H φωτιά εκδηλώθηκε στον οικισμό Ρέματα στην Άνδρο, στις 1:30 το βράδυ, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν είναι 8 μποφόρ και δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ νωρίτερα ένας από αυτούς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς. Μεταφέρθηκε το πρωί της Κυριακής στο Κέντρο Υγείας, απ’ όπου έφυγε λίγο αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enandro.gr το πρωί της Κυριακής, οι άνεμοι μετέφεραν τη φωτιά προς την παραλία των Λεύκων και όχι προς τα κατάφυτα Ρέματα ώστε να κινδυνεύσουν οικισμοί.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης ζήτησε να εκκενωθούν προληπτικά περιοχές, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής. Πρόκειται για τα Ρέματα και το Ατένη. Επίσης, ο δήμαρχος έστειλε στο σημείο δύο υδροφόρες για να συνδράμουν στην προσπάθεια των Πυροσβεστών.

Στις 13.00 αναχώρησε πλοίο από την Ραφήνα, το οποίο μίσθωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να μεταφέρει 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από την Αθήνα.

Το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στο σημείο 5 οχήματα της Πυροσβεστικής, 15 πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη. Νωρίτερα έφτασε στο νησί από την Αθήνα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, ενώ μέσα στη μέρα αναμένεται να φτάσει άλλη μία.

Σχετικά