Self test κορωνοϊού: Στη Βοιωτία οι 8 από τους 26 μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Στερεά

Η Βοιωτία σταθερά ψηλά έδωσε οκτώ (8) νέα περιστατικά covid εκ των οποίων επαληθεύτηκαν τα εφτά (7). Επιπλέον ανιχνεύθηκε θετικός ένας (1) ακόμη εκπαιδευτικός. Αντίστοιχα στο πρώτο τεστ είχαμε 11 μαθητές και έναν (1) εκπαιδευτικό.

Έκλεισε τάξη και στο ΓΕΛ Κ. Τιθορέας…

Είκοσι έξι (26) ακόμη μαθητές, αλλά και τρεις (3) εκπαιδευτικοί από σχολεία της Στερεάς Ελλάδας, βγήκαν θετικοί στο 2ο επαναληπτικό self test κορωνοϊού, που πραγματοποιήθηκε μεσοβδόμαδα κατά τα προβλεπόμενα για τη μη διασπορά του επικίνδυνου ιού.

Στη Φθιώτιδα, μετά το κρούσμα στο 4ο ΓΕΛ και στο ΕΕΕΕΚ στη Λαμία, προέκυψε και ένα (1) ακόμη κρούσμα στο ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας. Για το λόγο αυτό ανέστειλε τη λειτουργία της η Γ’ Τάξη του Λυκείου μέχρι 28 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι κατά το πρώτο τεστ την περασμένη Δευτέρα, στο νομό είχαν βρεθεί θετικοί, άλλοι εφτά (7) μαθητές και ένας (1) εκπαιδευτικός.

Στο δεύτερο self test τα περισσότερα περιστατικά εντοπίζονται στην Εύβοια, συνολικά 15. Από αυτά επιβεβαιώθηκαν τελικά τα 10 σε σύνολο 13 που προσήλθαν σε δημόσια δομή για επανεξέταση. Επιπλέον στο νησί της Στερεάς Ελλάδας εντοπίστηκαν και δύο (2) εκπαιδευτικοί το θετικό αποτέλεσμα των οποίων επαληθεύτηκε με μοριακό τεστ. Στην πρώτη δειγματοληψία θυμίζουμε ότι η Εύβοια είχε μόνο έξι (6) όλα σε μαθητές.

Δεν ανακοινώθηκε κάποιο κρούσμα από self test για Ευρυτανία και Φωκίδα. Πάντως ήδη από την Πέμπτη 15 Απριλίου και μέχρι 28 του μήνα, είναι κλειστό ολόκληρο το ΓΕΛ Γραβιάς λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος.

lamiareport

Σχετικά