Πέτσας για άνοιγμα εστίασης και ωράριο κυκλοφορίας: Δεν θα εξαντληθεί η αυστηρότητα σε αυτές τις λεπτομέρειες

Ο κ. Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τα όσα αποκαλύπτονται για το γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα συζητήθηκαν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για μια δύσκολη περίοδο που βιώσαμε τους τελευταίους 14 μήνες και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το τέλος που είναι κοντά. Όπως είπε μέσα από αυτόν τον δύσκολο δρόμο «σφυρηλατήθηκε μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και τους θεσμούς».

Ερωτηθείς για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά που έχει σοκάρει την κοινωνία, τόνισε ότι υπάρχει επικοινωνία με το Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «το πλαίσιο το θέτει το Υπ. Εργασίας και τους κανόνες λειτουργίας  των μονάδων και την εποπτεία την ασκεί η Περιφέρεια».

«Ταυτόχρονα και στο δικαστικό επίπεδο διευρενάται η υπόθεση. Πέρα από τους θανάτους η υπόθεση δείχνει μια αποξένωση τρομερή που πρέπει να μας προβληματίσει όλους».

 Στον τομέα των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού ο κ. Πέτσας τόνισε ότι: «μπορούμε να κάνουμε υπομονή να μείνουμε εδώ, να μην εφευρίσκουμε δικαιολογίες.».

Συνέστησε υπομονή γιατί όπως είπε βρισκόμαστε στο τέλος της «μάχης».

Ερωτηθείς για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και το άνοιγμα της εστίασης ως τις 23:00, σημείωσε ότι αναμένονται διευκρινίσεις «τις επόμενες μία – δυο ημέρες. Δεν θα εξαντλήσει κανείς την αυστηρότητά του σε αυτές τις λεπτομέρειες. Η άναρχη συνάθροιση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πιστεύω ότι από τις 3/5 θα δούμε αποσυμφόριση των φαινομένων.»

«Από τις 3 του μήνα και από τις 10 έχει μεγάλη σημασία να θυμηθούμε πως τα καταφέραμε πέρυσι, όταν η ατομική ευθύνη του καθενός έχει τόσο μεγάλη σημασία. Ναι θα κυκλοφορούμε περισσότερο και για περισσότερη ώρα αλλά τα μέτρα προστασίας πρέπει να μας συνοδεύουν για αρκετό καιρό», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας όσα συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανάκαμψη της οικονομίας τους προσεχείς μήνες.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «39 δις. ευρώ δόθηκαν στην πραγματική οικονομία, αντλήσαμε 22 δις. ευρώ από τις αγορές από το καλοκαίρι του 2019 ως σήμερα. Όσον αφορά το τραπεζικό συστημα, από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι τώρα, τον Φεβρουάριο, είχαμε επιστροφή καταθέσεων 25,7 δις. ευρώ στις ιδιωτικές καταθέσεις και τα ”κόκκινα δάνεια” μειώθηκαν 28 δις ευρώ από τους ισολογιμούς των τραπεζών. Μιλάμε για μια άλλη πραγματική οικονομία έτοιμη να έχει μια ταχεία ανάκαμψη μόλις περάσουμε τον υγειονομικό σκόπελο. Αυτό είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για ένα πολύ καλύτερο δεύτερο εξάμηνο το 2021».

Σχετικά