ΘΗΒΑ:Έκλεβαν καταλύτη από αυτοκίνητο – Τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω-Δείτε πως κλέβουν

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω (2) ημεδαποί, για απόπειρα κλοπής συστήματος καταλύτη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στη Θήβα   

Κατασχέθηκαν όχημα των δραστών, τροχός κοπής μετάλλου και (8) επιπλέον δίσκοι κοπής, κινητό τηλέφωνο και ναρκωτικά δισκία

Από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Θηβών, του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω σήμερα (14-05-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Θήβας, δύο (2) ημεδαποί, για απόπειρα κλοπής συστήματος καταλύτη, από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.  

Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν να στέκονται δίπλα στο προαναφερόμενο όχημα και όπως προέκυψε, είχαν τοποθετήσει νωρίτερα κάτω από το αυτοκίνητο ένα κινητό τηλέφωνο, με ενεργοποιημένο τον φακό του και είχαν προβεί στην κοπή του μισού περίπου τμήματος του καταλύτη.

Για την κοπή του καταλύτη, είχαν χρησιμοποιήσει έναν επαναφορτιζόμενο τροχό, ο οποίος βρέθηκε σε παρακείμενο οικόπεδο και κατασχέθηκε. Επίσης πλησίον του σημείου εντοπισμού τους, βρισκόταν σταθμευμένο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, εντός του οποίου βρέθηκαν και ομοίως κατασχέθηκαν οκτώ (8) επιπλέον δίσκοι κοπής.

Στη κατοχή του συλληφθέντα ιδιοκτήτη του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα (9) δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Γίνεται μνεία ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, κατά περίπτωση, για διάπραξη κλοπών, παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και άλλα αδικήματα.   

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. 

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Σχετικά