Γιώτα Πούλου:Φτάνει πια με το «μαρτύριο της σταγόνας» για τις επιχειρήσεις- Στη Στερεά από τις 4.188 αιτήσεις, μόνο οι 1.071 εγκρίθηκαν…

Φτάνει πια με το «μαρτύριο της σταγόνας» για τις επιχειρήσεις: Ακατάσχετη, αφορολόγητη και ανεκχώρητη επιχορήγηση σε όλους! 

Καταθέσαμε Ερώτηση στη Βουλή 60 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του                              Α. Χαρίτση, ζητώντας από τους κ.κ. Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών να ενισχύσουν άμεσα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από την πανδημία.

Τα προγράμματα στήριξης «με το σταγονόμετρο» που υλοποιήθηκαν από τις Περιφέρειες δεν έλυσαν το πρόβλημα ρευστότητας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων αποκλείστηκε! 

Η κυβέρνηση ευθύνεται αποκλειστικά για τον εμπαιγμό των επιχειρηματιών, αφού διέθεσε περιορισμένους πόρους, απέκλεισε αδικαιολόγητα συγκεκριμένους ΚΑΔ, ενώ έθεσε επίτηδες πολύ αυστηρά κριτήρια, ώστε να «πετάξει» την πλειοψηφία εκτός προγράμματος. Ενδεικτικά, στη Στερεά Ελλάδα από τις 4.188 αιτήσεις, μόνο οι 1.071 εγκρίθηκαν…  

Επιπλέον, απέρριψε με αστείες δικαιολογίες την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει η επιχορήγηση ακατάσχετη, αφορολόγητη και ανεκχώρητη, αφού προφανώς επιθυμεί τη στήριξη που δίνει με το ένα χέρι, να την παίρνει πίσω με το άλλο!  

Οι αρμόδιοι Υπουργοί πρέπει να προχωρήσουν το συντομότερο σε νέο πρόγραμμα ενίσχυσης όλων ανεξαιρέτως των επιχειρήσεων που επλήγησαν, και να εγγυηθούν επιτέλους ότι η επιχορήγηση θα είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και ανεκχώρητη! 

            Γιώτα Πούλου

Σχετικά