Προανακριτική για Παππά: Αλλοίωση πρακτικών στην κατάθεση Καλογρίτσα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν συμπεριέλαβαν όλη την κατάθεση Καλογρίτσα και κυρίως τα σημεία που ανακαλεί τα περί ανταλλαγής sms με τον Νίκο Παππά. Το παραδέχθηκε ο Στ. Κελέτσης
Οπρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής παραδέχθηκε ότι στα πρακτικά δεν έχει συμπεριληφθεί ολόκληρη η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, επιβεβαιώνοντας την άκρως σοβαρή καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ περί αλλοίωσης των πρακτικών.

Μετά την ομολογία για την αλλοίωση, ο Νίκος Παππάς προσανατολίζεται στο να κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή της ΝΔ Σταύρου Κελέτση, ενώ η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη κατήγγειλε ότι «Η διαδικασία εκτραχύνεται σε επικίνδυνη οδό. Ανοίγει ο δρόμος για αυθαίρετες παρεμβάσεις του προέδρου σε μία ποινική διαδικασία στην κατεύθυνση της απάλειψης».

Η αποκάλυψη της αλλοίωσης των πρακτικών έγινε από τον δικηγόρο του Παππά, ο οποίος διαπίστωσε πως έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα, ανάμεσά τους η ανάκληση του προηγούμενου ισχυρισμού του περί ύπαρξης sms.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε αίτημα να ακούσει την απομαγνητοφώνηση της συνεδρίασης είτε ο ίδιος είτε μέλος της Επιτροπής. Η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα ως προς το σκέλος να ακούσει τα πρακτικά ο ίδιος ο Νίκος Παππάς και έκανε δεκτό να ακουστούν από μέλος της Επιτροπής.

Η παραποίηση των πρακτικών είναι σοβαρή και έγκειται στην απάλειψη μέρους της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα κατά την οποία αναδιπλώθηκε όσον αφορά την περιβόητη ανταλλαγή sms με τον Νίκο Παππά.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε ότι έχουν απαλειφθεί ολόκληρα αποσπάσματα που αφορούν λεγόμενα του εργολάβου Καλογρίτσα αλλά και της ιδίας, πράγμα που παραδέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της επιτροπής Στ. Κελέτσης.

Η συνεδρίαση της προανακριτικής είναι σε εξέλιξη χωρίς ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος βρίσκεται στη Βουλή, να καταθέτει ακόμα.

πηγή: avgi.gr

Σχετικά