Καλογρίτσας σε Πολάκη: Παλικάρια της φακής, ελάτε έξω να λογαριαστούμε!

Διαβάστε τον εκρηκτικό διάλογο του εργολάβου με τους βουλευτές Πολάκη (ΣΥΡΙΖΑ) και Τσαβδαρίδη(ΝΔ) – Νέες αποκαλύψεις: «Ο Παππάς εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω» – «Οι χωροφύλακες ήταν πιο έξυπνοι από σένα» είπε ο εργολάβος στον Πολάκη – «Εγώ έκανα υπουργούς στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Θεοδωρικάκο γραμματέα της ΚΝΕ»
Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η κατάθεση του κ. Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική επιτροπή, καθώς ο μάρτυρας είχε έντονο διαπληκτισμό με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη.

Πλέον, η επιτροπή θα συνεχίσει τις εργασίες της την ερχόμενη Πέμπτη με την εξέταση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, ο οποίος καλείται προκειμένου να απαντήσει ως εκπρόσωπος του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντομηνάς είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του ότι δέχθηκε παρέμβαση από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά προκειμένου να παραχωρήσει το 50% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στον κ. Καλογρίτσα.

Πάντως, κατά την σημερινή εξέταση του μάρτυρα, η ένταση μεταξύ του μάρτυρα και του κ. Πολάκη προκλήθηκε από ειρωνικά σχόλια που φέρεται να έκανε ο δεύτερος στις αναφορές του κ. Καλογρίτσα για την καταστροφή που υπέστη ο ίδιος, η οικογένειά του και οι επιχειρήσεις από την εμπλοκή στο ΣΥΡΙΖΑ channel.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διάλογος του Χρήστου Καλογρίτσα με τον Παύλο Πολάκη έχει ως εξής:

Καλογρίτσας: Μέχρι που έχασα τον διαγωνισμό θεωρούμουν από τις κορυφαίους ομίλους. Έχασα τα πάντα. Η οικογένειά μου κλαίει. Δεν έχω ούτε κρεβάτι να κοιμηθώ.

Πολακης: (ειρωνικά) Κοντεύω να κλάψω…

Καλογρίτσας: Χωροφύλακες, ανακριτές δεν δέχομαι!

Τσαβδαρίδης: Να καταθέσεις Καλογρίτσα αυτά που έχεις. Ο,τι έχεις!

Καλογρίτσας: (για Πολάκη) άντε ρε παλικαριά της φακής! Να με προστατεύσετε, κύριε πρόεδρε. Παλικάρι της φακής! Έλα Πολάκη να τα πούμε εξω οι δυο μας.

Τσαβδαρίδης: Να δώσεις στοιχεία, Καλογρίτσα. Πέντε ημέρες μας δουλεύεις!

Πολάκης: Δεν με ακουμπάει καμία σου απειλή, Καλογρίτσα!

Μαρκόπουλος: Να σταματήσει να παίζει ο μάρτυρας. Να τα δώσει όλα τα στοιχεία-κλειδιά. Φυλλομετράς, Καλογρίτσα, διαρκώς στοιχεία όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε, κύριε Καλογρίτσα. Να μιλήσετε. Τέλος με τα αστεία, κύριε μάρτυρα. Μη μας φυλλομετρείτε εδώ ???. Τέρμα τα μισόλογα. Δώστε τις επικοινωνίες ΤΩΡΑ. Δεν θα κοροϊδεύετε!

Ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ στη Βενεζουέλα

Τσαβδαρίδης: Στη Βενεζουέλα με τον Παππά και τον Αρτεμίου πήγατε μαζί;

Καλογρίτσας: Πήγαινα συχνά. Μου άρεσε.

Τσαβδαρίδης: Μαζί τους πήγατε;

Καλογρίτσας: Εγώ πήγα με άλλο αεροπλάνο.

Μαρκόπουλος: Αφήστε τα αυτά. Μαζί βρεθήκατε; Μην μας εμπαίζετε. Πήγατε την ίδια περίοδο με τους Παππά – Αρτεμίου;

Καλογρίτσας: Εμένα φίλος μου ήταν ο Λαφαζάνης που του άρεσε η Βενεζουέλα.

Μαρκόπουλος: Καταλάβαμε κύριε μάρτυρα… Καταλάβαμε πολύ καλά.

Καλογρίτσας σε Πολάκη: Οι χωροφύλακες ήταν πιο έξυπνοι από σένα

Η ένταση μεταξύ Καλογρίτσα – Πολάκη είχε και δεύτερο επεισόδιο, με τον μάρτυρα να λέει προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι χωροφύλακες ήταν πιο έξυπνοι από σένα».

Καλογριτσας προς Πολάκη: Δεν είσαι σοβαρός ! Οι χωροφύλακες ήταν πιο έξυπνοι από εσένα. Τι θες; Να σου πω για το το ήταν το White House και το White Porscha; Ε, να ξέρεις. Γνωρίζω τι είναι!

Δ. Μαρκοπουλος: Να μη φύγει ο μαρτυρας αν δεν μας τα αποκαλύψει. Καλογρίτσα δεν θα φύγεις αν δεν μιλήσεις. Μην μας εμπαίζεις. Πες τώρα. Τι ήταν White House – White Porscha. Δεν θα παίζεις εδώ.

Πολακης: Θέλω να ρωτήσω.

Μαρκοπουλος: Δεν φεύγεις αν δεν μας αποκαλύψεις. Δεν θα ξεφεύγεις έτσι.

«Καλέστε την γραμματέα μου»

Σε άλλο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας, κληθείς να υποδείξει άλλα πρόσωπα που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του πρότεινε να κληθεί για κατάθεση η γραμματέας του, υπογραμμίζοντας ότι έχει στη διάθεσή της όλο το αρχειακό υλικό.

Καλογρίτσας: Εγώ έκανα υπουργούς στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Θεοδωρικάκο γραμματέα της ΚΝΕ

Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις του Παύλου Πολάκη αναφορικά με τη σχέση που είχε με τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, είπε: «Εγώ έκανα τον Θεοδωρικακο γραμματέα της ΚΝΕ επειδή είχα πρόσβαση στους παππούδες του κόμματος. Με τον Μιμή Ανδρουλακη μαζί. Εγώ έκανα ομως και υπουργούς στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλο θες να σου πω. Μη μιλάς λοιπόν, Πολάκη»!

Πολάκης: Μήπως η white porscha ήταν ΙΧ;

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης κάλεσε μεταξύ άλλων τον μάρτυρα να θυμηθεί το χρώμα της οικίας της οικογένειας Χούρι, αλλά και τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρκαρισμένα έξω αυτή.

«Μήπως έξω από το σπίτι ήταν σταματημένο ένα υπερπολυτελές λευκό αυτοκίνητο;» ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να αναδείξει ότι οι αναφορές σε «white house» και “white porscha» δεν αφορούν το Μέγαρο Μαξίμου και τους τότε ενοίκους του αλλά το σπίτι και τα ΙΧ των Χούρι.

Πολακης: Να ρωτήσω κάτι, αυτό το σπίτι, εκεί πήγατε μέρα ή βράδυ;

Καλογρίτσας: Βράδυ.

Πολακης: Το βράδυ, το λευκό χρώμα δεν φαίνεται;

Καλογρίτσας: Φαίνεται.

Πολάκης: Δεν ήταν άσπρο αυτό το σπίτι;

Κελέτσης: Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ερώτηση.

Πολακης: Μας ενδιαφέρει και μας παραενδιαφέρει.

Κελέτσης: Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ερώτηση.

Πολακης: Μήπως θυμάστε αν έξω από αυτό το σπίτι… Έξω από το σπίτι αυτό που πήγατε ήταν σταματημένο ένα υπερπολυτελές άσπρο αυτοκίνητο; Και τι μάρκα ήταν αυτό το αυτοκίνητο;

Καλογρίτσας: Θέλετε τώρα να σας πω για το White House και τη White Porscha; Ε, ξέρω αλλά δεν σας λέω!!!

«Ο Παππάς εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω»

Σε περαιτέρω αποκαλύψεις για την εμπλοκή του γνωστού δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου στην απόπειρα δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel» προχώρησε ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας συνεχίζοντας την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Υπενθυμίζεται ότι ο μάρτυρας είχε υποστηρίξει σε προηγούμενες καταθέσεις ότι έχει στην κατοχή του έγγραφο από τον Νίκο Παππά για το πώς θα μοιραστούν οι μετοχές του τηλεοπτικού καναλιού ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος ως «μπροστινός» κατείχε τις μετοχές της «ομάδας Παππά». Ανέφερε επίσης ότι «ο Αρτεμίου έβρισκε τα λεφτά για λογαριασμό του Παππά».

Κατά τη σημερινή του κατάθεση και απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου (Κίνημα Αλλαγής) ο Χρήστος Καλογρίτσας είπε ότι στο επίμαχο έγγραφο αναφέρεται και το όνομα του κ. Αρτέμη Αρτεμίου. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι το σχέδιο προέβλεπε πως η «είσοδος» του γνωστού δικηγόρου στο μετοχικό σχήμα θα γινόταν προκειμένου να επιστραφούν στον κ. Καλογρίτσα τα χρήματα που έδινε ως «μπροστινός».

Διαβάστε το διάλογο Καλογρίτσα-Κεγκέρογλου:

Β. Κεγκέρογλου: Το Α2 τι ήταν;

Χρ. Καλογριτσας: Να το τελειώνουμε το Α2. Ηταν ο Αρτεμίου.

Δ. Μαρκόπουλος: Άρα επιβεβαιώνετε όλα αυτά που χθες μας είπατε. Αρτεμίου – Παππάς ήταν ένα. Να αποσαφηνίσετε λοιπόν. Ο Α2 – Αρτεμίου στο σημειωματάριό σας περιγραφόταν ως εκ των μετόχων στο σχήμα;

Χρ. Καλογρίτσας: Το έχω εξηγήσει σαφώς. Το θέμα της χρηματοδότησης και της επιστροφής προς εμένα των χρημάτων έγινε έτσι. Ο Παππάς εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αναφερόταν ο Α2 100% και θα τα συγχωνεύσουνε την επόμενη ημέρα.

Πέραν αυτών ο κ. Καλογρίτσας επανέλαβε ότι ο Νίκος Παππάς, τότε αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ και τον τηλεοπτικό διαγωνισμό, τον είχε ενημερώσει για το ποσό που έπρεπε να προτείνει στην δημοπρασία προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κ. Παππάς γνώριζε τις προσφορές που θα έκαναν οι άλλοι υποψήφιοι.

Κεγκέρογλου: Πόσα σας είχε πει να βάλετε;

Καλογριτσας: 24-25 εκατ. ευρώ.

Κεγκερογλου: Μας λέτε πως ο Παππάς πατρόναρε τον διαγωνισμό.

Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ένα νούμερο.

Πάντως, η τακτική του κ. Καλογρίτσα να δίνει επιλεκτικά ορισμένα από τα αποδεικτικά έγγραφα που έχει στην κατοχή του προκάλεσε την αντίδραση των μελών της επιτροπής.
Υπό αυτή την πίεση ο μάρτυρας κατέθεσε στην προανακριτική ακόμα μια σελίδα από τα γραπτά μηνύματα που αντάλλασσε με τον κ. Νίκο Παππά.

Πρόκειται για συνομιλία που είχε με τον πρώην υπουργό μετά το «φιάσκο» των τηλεοπτικών αδειών. Όπως εξήγησε ο μάρτυρας η ανταλλαγή των SMS αφορούσαν την πορεία έκδοσης της εφημερίδας Documento την οποία εξέδωσε η οικογένεια Καλογρίτσα μετά από σχετικές εντολές του Νίκου Παππά. Όπως φαίνεται από τον διάλογο, ο τότε αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ εκφράζει την ανησυχία του στον κ. Καλογρίτσα για πιθανό κλείσιμο της εφημερίδας. Οι φοβίες πηγάζουν από πληροφορίες που είχε ο κ. Παππάς ότι ο «καπετάνιος» -όπως αποκαλούσε τον κ. Καλογρίτσα- θα τον προδώσει για την ΝΔ.

Αποσπάσματα των SMS αναφέρουν:

Ν. Παππάς: Αν κλείσει πρόσεξε!

Χρ. Καλογρίτσας: Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε. Ποιος θα την κλείσει; Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι. Ξέρεις κάτι; Επίσης πάλι ρωτώ: τι εννοείς «πρόσεξε»; σ.α.

Ν. Παππάς: Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Εγώ δεν το πιστεύω

Χρ. Καλογρίτσας: Tέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού. ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ! Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει; Εγώ κομματικά πειθάρχησα και πειθαρχώ μόνο στον Αρχηγό μας και στον σύντροφο μου Π.

Νίκος Παππάς: Μπράβο. Αρα συνεχίζουμε.

.

WhatsApp_Image_2021-05-25_at_13_11_42

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώνεται η κακοστημένη φάρσα της ΝΔ

Πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την νέα κατάθεση του κ. Καλογρίτσα αναφέρουν: «Η απόλυτη επιβεβαίωση της κακοστημένης φάρσας που έστησε η Ν.Δ. με την προανακριτική για τον Νίκο Παππά ήρθε από τους ίδιους τους βουλευτές της.

Χάνοντας την ψυχραιμία τους, ξέσπασαν κατά του βασικού τους μάρτυρα, Χρήστου Καλογρίτσα. Η χαρακτηριστική τους φράση: «πέντε μέρες τώρα έρχεσαι εδώ και δεν μας έχεις δώσει τίποτα, δεν έχεις καταθέσει κανένα στοιχείο» αποτυπώνει ανάγλυφα την απόλυτη ήττα της Ν.Δ.

Η φάρσα τούς γύρισε μπούμερανγκ όταν ο Χρήστος Καλογρίτσας ομολόγησε το λάθος του να παραχωρήσει το 2015 τη δημοσκοπική εταιρεία GPO στην υπηρεσία Μητσοτάκη, μέσω του συνεταίρου και συνεργάτη του, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Πολάκης: «Εσύ που είσαι αριστερός, που λες ότι τα έκανες όλα από ιδεολογία, γιατί έδωσες την GPO στον Μητσοτάκη;».

Καλογρίτσας: «Τι να σου πω; Έχεις δίκιο».

Το γεγονός ότι το σύστημα Μητσοτάκη ήθελε από τότε να φιμώσει τον Τύπο, αποτυπώνεται άλλωστε και από τα sms που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όσο για τα «περιβόητα» White House και White Porscha το… μυστήριο λύθηκε.

Πολάκης: «Η συμφωνία του 2018, που κάνατε με τους Χούρι έγινε στο σπίτι τους. Τι χρώμα έχει αυτό το σπίτι; Πήγατε μέρα ή βράδυ;».

Καλογρίτσας: «Βράδυ».

Πολάκης: «Το βράδυ, το λευκό χρώμα δεν φαίνεται;».

Καλογρίτσας: «Φαίνεται».

Πολάκης: «Δεν ήταν άσπρο αυτό το σπίτι;».

Κελέτσης: «Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ερώτηση.

Πολάκης: «Μας ενδιαφέρει και μας παραενδιαφέρει».

Κελέτσης: «Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ερώτηση».

Πολάκης: «Μήπως θυμάστε αν έξω από αυτό το σπίτι… Έξω από το σπίτι αυτό που πήγατε ήταν σταματημένο ένα υπερπολυτελές άσπρο αυτοκίνητο; Και τι μάρκα ήταν αυτό το αυτοκίνητο;».

Καλογρίτσας:
«Θέλετε τώρα να σας πω για το White House και τη White Porscha; Ε, ξέρω αλλά δεν σας λέω».

Με γεια το κάδρο (στο οποίο μπήκατε), κ. Μητσοτάκη!

Πηγές Παππά αρνούνται ότι ο πρώην υπουργός πατρόναρε τον διαγωνισμό

Πάντως, συνεργάτες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα υπενθυμίζουν ότι ο κ. Παππάς έχει παραδεχθεί ότι συνομιλούσε με τους υποψηφίους για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι υποψήφιοι καλούσαν τον υπουργό και τον ρωτούσαν αν έπρεπε να βάλουν ποσά της τάξης 30 – 50 εκατ. ευρώ για να εξασφαλίσουν άδεια και ο ίδιος τους απαντούσε «να τα βάλετε. Δεν ξέρω αν φτάνουν γιατί είναι πολύτιμο το αγαθό που δημοπρατούμε». Επισημαίνουν δε ότι την επίμαχη περίοδο «όλοι μελετούσαν την δημοπρασία».

Σχετικά