Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε την εκτέλεση άνδρα διότι… πουλούσε CD με νοτιοκορεάτικες ταινίες και μουσική

Ο Λι εκτελέστηκε με πυροβολισμό στην πλατεία, παρουσία 500 ατόμων, ανάμεσά τους η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του – Αναζητούνται τουλάχιστον 20 άτομα που αγόρασαν τα CD της «προπαγάνδας» – Γιατί ο Κιμ διέταξε την «εξάλειψη» των γατών και των περιστεριών – Απαγόρευσε και τα στενά τζιν
Βόρεια Κορέα 2021… Ένας άνδρας ονόματι Λι, παράγει και πουλάει CD με ταινίες και μουσική για να βγάζει τα προς το ζην. Λίγες ημέρες μετά, ο Λι εκτελείται μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του. Το έγκλημά του; Τα CD που διέθετε ήταν νοτιοκορεάτικες ταινίες και μουσική! Την εκτέλεση διέταξε ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν, δίνοντας το μήνυμα ότι η Βόρεια Κορέα δεν σκοπεύει να ξεφύγει από την εσωστρέφεια και την παράνοια ενός «ηγέτη» που δεν υπολογίζει τη ζωή ή τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν αρκέστηκε στη διαταγή για την εκτέλεση του Λι. Ζήτησε επιπλέον να γίνει στην πλατεία με πυροβολισμό και να παρακολουθεί σύσσωμη η οικογένεια του άνδρα, προκειμένου να παραδειγματιστούν όλοι και να μην «διαπραχθεί ξανά το σοβαρότατο αυτό αδίκημα».

Ο Λι συνελήφθη στην Wonsan, στην επαρχία Gangwon. Σαράντα ημέρες μετά τη σύλληψή του, εκτελέστηκε με διαταγή του ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ στην πλατεία, παρουσία 500 ατόμων, ανάμεσά τους και η οικογένειά του.

Ο άνδρας που εκτελέστηκε ήταν διευθυντής παραγωγής στην εταιρεία Wonsan Farming Management Commission. Κατηγορήθηκε από τις τοπικές αρχές για αντισοσιαλιστική δράση και εμπόριο Νοτιοκορεατικών προπαγανδιστικών βίντεο. Η κατηγορία των τοπικών αρχόντων ήταν αρκετή, προκειμένου ο Κιμ Γιονγκ Ουν να διατάξει την εκτέλεση του Λι.

Όπως αναφέρθηκε στο κατηγορητήριο, ο Λι συνελήφθη από την τοπική ομάδα ελέγχου, τη στιγμή που πουλούσε παράνομα τα CD με τις νοτιοκορεάτικες ταινίες και τη μουσική. Στην εκτέλεση υποχρεώθηκαν να παρακολουθούν η σύζυγός του, η κόρη και ο γιος του, καθιστώντας ακόμα πιο αποτρόπαια την πράξη.

Σε ανακοίνωσή τους οι βορειοκορεατικές αρχές ανέφεραν ότι «ήταν η πρώτη εκτέλεση για αντισοσιαλιστική δράση στην επαρχία Gangwon, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους». «Δεν πρέπει οι αντιδραστικοί να ζουν χωρίς τον φόβο στην κοινωνία μας», πρόσθεσαν οι βορειοκορεατικές αρχές στην ανακοίνωσή τους.

Το άψυχο σώμα του Λι τοποθετήθηκε σε ένα σακί για άχυρα και ακολούθως μέσα σε ένα κουτί, χωρίς να γίνει κηδεία, ώστε να αναδειχθεί το «ντροπιαστικό του αδίκημα».

Τοπικά Μέσα ανέφεραν ότι οι γνωστοί του Λι και οι γείτονές του ξέσπασαν σε κλάματα όταν είδαν το «τσουβαλιασμένο σώμα» του να το πετάνε σε ένα φορτηγό. Προσπαθούσαν ωστόσο να συγκρατηθούν και να κλαίνε σιωπηλά, καθώς η πιθανότητα να θεωρηθεί ότι ασπάζονται τις «ριζοσπαστικές ιδέες» του Λι, ήταν αρκετά μεγάλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λι ομολόγησε πως πουλούσε τα CD και USB. Ήδη οι βορειοκορεατικές αρχές έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση των ανθρώπων που προμηθεύτηκαν τα CD από τον Λι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον 20 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Η ποινή για όλους, όπως αναφέρουν πηγές της Πιονγκγιάνγκ, είναι ο θάνατος.

Στη Βόρεια Κορέα τιμωρείται κάποιος με 7 χρόνια φυλάκιση μόνο και μόνο αν υπάρχει υπόνοια ότι διαπίστωσε ριζοσπαστική κίνηση συμπολίτη του και δεν την ανέφερε στις αρχές.

Ο Κιμ διέταξε την εξάλειψη των γατών και των περιστεριών

Πρόσφατα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε μία ακόμη διαταγή που έχει προκαλέσει παγκόσμιες αντιδράσεις. Διέταξε την εξάλειψη όλων των γατών και των περιστεριών, καθώς πιστεύει ότι τα συγκεκριμένα ζώα συμβάλλουν στη διασπορά της Covid-19.

Στα σύνορα της χώρας έχουν στηθεί ειδικές ομάδες και σκοπευτές, οι οποίοι πυροβολούν τα πουλιά και τις γάτες, καθώς ο ηγέτης της Πιονγκγιάνγκ πιστεύει ότι «φέρνουν τον ιό από την Κίνα».

Μία οικογένεια τιμωρήθηκε με την κατηγορία ότι απέκρυψε τη γάτα της. Η οικογένεια δήλωσε τη γάτα νεκρή, αλλά οι αρχές δεν πείστηκαν, με συνέπεια να τιμωρηθούν με 20ήμερο εγκλεισμό σε απομόνωση.

Σχετικά