Κεραμέως: Από Σεπτέμβριο δεκτά στα νηπιαγωγεία όλα τα παιδιά 4 ετών

Στα νηπιαγωγεία και τη λειτουργία τους για το επερχόμενο σχολικό έτος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3, «από τον Σεπτέμβριο θα γίνονται δεκτά στα δημόσια νηπιαγωγεία όλα τα παιδιά τεσσάρων ετών» και πρόσθεσε πως στα παιδιά αυτά θα αρχίσει και η εκμάθηση των αγγλικών.

Αναφερόμενη στην βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που επανέρχεται από φέτος, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «θα ήταν το πιο εύκολο για μας να πούμε μπείτε όλοι ελευθέρα στο Πανεπιστήμιο αλλά αυτό δεν είναι καλό ούτε για τα ίδια τα παιδιά ούτε για το εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Σημείωσε επίσης ότι από φέτος θα υπάρχει η δυνατότητα στους υποψήφιους να συμπληρώσουν και τα δικαιολογητικά τους για να σπουδάσουν σε δημόσιο ΙΕΚ καθώς υπάρχουν σε αυτά, όπως είπε, «περιζήτητες ειδικότητες». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν εναλλακτικές.

Τέλος, σχετικά με τη λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία, δήλωσε ότι θα αρχίσει από το φθινόπωρο να αναπτύσσεται μόνο σε εκείνα τα Ιδρύματα που υπάρχει παραβατικότητα ώστε να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Σχετικά