Ράλι Ακρόπολις 2021: Έτοιμη η διαδρομή του εμβληματικού αγώνα

Περιλαμβάνει 15 ειδικές συνολικού μήκους περίπου 295 χιλιομέτρων

Η διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνει γνωστές και αγαπημένες ειδικές, με τον επίλογο να γράφεται στον θρυλικό Ταρζάν, που θα αποτελέσει την Power Stage του αγώνα.

Η επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ είναι γεγονός και οι προετοιμασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία.

Πριν από λίγο δημοσιεύτηκε το Rally Guide 1, μέσω του οποίου πήραμε μια πρώτη γεύση από τη διαδρομή του 9ου γύρου του WRC, που προγραμματίζεται για τις 9-12 Σεπτεμβρίου.
Πανηγυρική εκκίνηση στην Ακρόπολη

Όπως είναι γνωστό, επίκεντρο του Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι η πόλη της Λαμίας, ενώ το κεντρικό σέρβις παρκ θα βρίσκεται στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.).

Το shakedown θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, σε διαδρομή μήκους 4,30 χλμ., πέριξ της Λαμίας.

Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κατέβουν στην Αθήνα, καθώς το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η Πανηγυρική Εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ενόψει της πρώτης ημέρας του αγώνα, τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στην Αθήνα.

Acropolis Rally - Aris Vovos
Ράλλυ Ακρόπολις: Πρώτη ημέρα

Η Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει 5 ειδικές διαδρομές, μήκους 90,36 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Από την Αθήνα, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς την Κορινθία, για να αγωνιστούν στις ειδικές διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι (17,99 χλμ.) και Λουτράκι (19,4 χλμ.).

Έπειτα από μια ζώνη αλλαγής ελαστικών στο Λουτράκι, θα διεξαχθεί το δεύτερο πέρασμα από τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ θα ακολουθήσουν οι δημοφιλείς ειδικές διαδρομές Θήβα (23,27 χλμ.) και Ελάτεια (11,71 χλμ.).

Η εναρκτήρια ημέρα του Εθνικού μας αγώνα θα ολοκληρωθεί στη Λαμία, με το βραδινό Flexi Service και ανασυγκρότηση.

Ράλλυ Ακρόπολις: Δεύτερη ημέρα

Η δεύτερη ημέρα, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, είναι η μεγαλύτερη του τριημέρου, με 6 ειδικές διαδρομές μήκους 133,34 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Το πρώτο loop αποτελείται από τις ειδικές διαδρομές Παύλιανη (24,64 χλμ.) και Γραβιά (24,81 χλμ.), ενώ θα ακολουθήσει ζώνη αλλαγής ελαστικών στην Ιτέα.

Εν συνεχεία, τα πληρώματα θα αγωνιστούν στις ειδικές διαδρομές Βωξίτες (22,97 χλμ.) και Ελευθεροχώρι (18,14 χλμ.), πριν από το μεσημεριανό σέρβις στη Λαμία.

Η δεύτερη ημέρα θα ολοκληρωθεί με δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές Παύλιανη και Ελευθεροχώρι.

Ράλλυ Ακρόπολις: Απαιτητικός επίλογος

Η τρίτη και καταληκτική ημέρα, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει 3 ειδικές διαδρομές μήκους 68,46 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Η αρχή θα γίνει με τη μεγαλύτερη διαδρομή του αγώνα, “Πύργος” (33,3 χλμ.), ενώ αμέσως μετά στο Ράλλυ Ακρόπολις θα επιστρέψει ο θρυλικός Ταρζάν, με μήκος 17,58 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Ο Ταρζάν, θα αποτελέσει και την Power Stage του αγώνα, ο τερματισμός του οποίου θα γίνει στη Λαμία.

Συνολικά, ο αγώνας περιλαμβάνει 15 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 292,16 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής ανοίγει την Παρασκευή 9 Ιουλίου και λήγει τη Δευτέρα 9 Αυγούστου.

Η δημοσίευση του πίνακα συμμετεχόντων, προγραμματίζεται για τη Παρασκευή 13 Αυγούστου.

Σχετικά