Γιώργος Αραπίτσας:Να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου με Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου με Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
Αποδεδειγμένα το Δημόσιο σύστημα υγείας είναι ο μόνος ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων, όπως ο COVID. 

Το Κέντρο υγείας Αλιάρτου με την υπερπροσπάθεια και το φιλότιμο Ιατρών και νοσηλευτών,  ανταποκρίθηκε στην κρίση του Κορονοϊού παρά τις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, τόσο  στην πρωτοβάθμια φροντίδα, όσο και σαν εμβολιαστικο Κέντρο . 

Το τελευταίο διάστημα έμπειροι γιατροί  παραιτήθηκαν από το κέντρο υγείας Αλιάρτου δημιουργώντας συσαναπλήρωτα κενά.

 Η πολιτεία οφείλει να ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δίνοντας  θεσμικά,εργασιακά και μισθολογικά κίνητρα προσλαμβάνοντας ιατρικό  προσωπικό και ιδιαιτέρως κίνητρα να παραμένουν στην Δημόσια Υγεία έμπειροι γιατροί και νοσηλευτές. 

Το πάθημα πρέπει να μας γίνει μάθημα, η πανδημία του  Κορονοϊου πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο και την χρυσή ευκαιρία για την ενίσχυση και την χρηματοδότηση απο το ταμείο ανάκαμψης και όχι την αποδυνάμωση της Δημόσιας Υγείας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

 Δεν γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον και αυτή την φορά δεν θα υπάρχει δικαιολογία αν βρεθούμε απροετοίμαστοι σε μια ενδεχόμενη νέα υγειονομική κρίση.

Σχετικά