Αγίου Πνεύματος σε Βάγια, Πύργο και Πλαταιές-ΦΩΤΟ

Την Κυριακή της Πεντηκοστής 20 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια τον Εσπερινό της Γονυκλισίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βαγίων.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην εορτή της Πεντηκοστής και στο θαύμα που έζησαν οι μαθητές του Χριστού, καθώς και στην υπόσχεση του Χριστού ότι θα είναι μαζί μας μέχρι τέλους: «ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος».

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πύργου. Το θείο λόγο κήρυξε ο παν. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σχέση του ανθρώπου με τον Θεό τονίζοντας ότι η αμετανοησία αποτελεί βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πλαταιών. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Βασίλειος Αθανασόπουλος, ο οποίος μίλησε για το Άγιο Πνεύμα. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην Καθηγουμένη, στις μοναχές και στους πιστούς χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Σχετικά