Έκτακτο δελτίο για το πρώτο κύμα καύσωνα- Mέχρι 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού μας έρχεται τις επόμενες μέρες και η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού για να προειδοποιήσει για την άνοδο της θερμοκρασίας, που κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς Κελσίου!

Ο καιρός γίνεται… καυτός τις επόμενες μέρες εξαιτίας των θερμών αέριων μαζών που έρχονται από την Αφρική και όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

Περισσότερο, όμως, θα “ψηθούν” οι περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο καύσωνας θα “χτυπήσει” από την Πέμπτη και θα υποχωρήσει τη Δευτέρα. Οι μέγιστες τιμές θα είναι μεταξύ 38 και 41 βαθμών Κελσίου, αλλά σε κάποιες περιοχές μπορεί να είναι και υψηλότερες. Χαρακτηριστικό της αλλαγής του καιρού είναι πως θα αυξηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου!

Στην Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη (24.06.2021) και την Παρασκευή θα φτάσουν τους 37 βαθμούς και το Σάββατο και την Κυριακή τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον… πρώτο καύσωνα

Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Σχετικά