Μαϊάμι: Η στιγμή που το θηριώδες κτίριο καταρρέει – Σοκαριστικό βίντεο

Είναι η στιγμή που το τεράστιο κτίριο στο Μαϊάμι καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Το βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το «φως» της δημοσιότητας και είναι πραγματικά συγκλονιστικό.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση του δωδεκαώροφου συγκροτήματος κατοικιών στα βόρεια του Μαϊάμι Μπιτς.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής και πολυάριθμα σωστικά συνεργεία έσπευσαν άμεσα στο σημείο και ξεκίνησαν να ψάχνουν σε τόνους χαλασμάτων…

Δείτε την συγκλονιστική στιγμή της κατάρρευσης στο Μαϊάμι

Δεκάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτίριο και από γειτονικό ξενοδοχείο. Ωστόσο, οι αρχές δεν αποκλείουν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Ασύλληπτες εικόνες στο Μαϊάμι

Το κτίριο στην πόλη Σερφσάιντ της Φλόριντα, σε απόσταση περίπου 24 χλμ βορείως του Μαϊάμι στις ακτές του Ατλαντικού, κατέρρευσε μερικώς γύρω στις 2 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 09.00 ώρα Ελλάδας) από άγνωστη αιτία, δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος του Σερφσάιντ Τσαρλς Μπέρκετ. «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς μπόρεσε να συμβεί αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος. «Τα κτίρια δεν καταρρέουν έτσι απλά», πρόσθεσε.

Φωτογραφίες και βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media δείχνουν άνδρες της Πυροσβεστικής να επιχειρούν στα συντρίμμια. Πάνω από 80 πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν, ενώ έχουν κληθεί ενισχύσεις και από άλλα κοντινά πυροσβεστικά τμήματα. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν ζωντανό από τα χαλάσματα ένα αγόρι.

Δείτε το βίντεο:

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της αστυνομίας του Μαϊάμι Μπιτς στο Twitter φαίνεται σορός από χαλάσματα δίπλα σε ό,τι έχει απομείνει από τα μπαλκόνια του κτιρίου.

Βίντεο από αυτόπτη μάρτυρα που περιήλθε στην κατοχή του Reuters δείχνει περίοικους να συγκεντρώνονται στην πλευρά του δρόμου απέναντι από τα χαλάσματα του συγκροτήματος. «Όλο αυτό το κτίριο εδώ, χάθηκε τελείως», ακούγεται να λέει κάποιος.

Το κτίριο δώδεκα ορόφων κτίστηκε το 1981 και πρόκειται για ένα συγκρότημα 136 μοντέρνων κατοικιών, σύμφωνα με το Miami Real Estate Trends. Δεν είναι ακόμα σαφής η αιτία της κατάρρευσης.

Σχετικά