Ιατρικός Σύλλογος Θήβας … καλεί τον Δήμο Θηβαίων για το Νοσοκομείο

nosokomeio-thivas

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ

Όπως ίσως έχετε πληροφορηθεί, με νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Υγείας για τον ανασχεδιασμό του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας, προωθείτε η λύση της υποβάθμισης ή και αναστολής λειτουργίας νοσοκομειακών ιδρυμάτων με βάση τις χιλιομετρικές αποστάσεις.

         Στην πρώτη γραμμή του νέου σχεδιασμού, είτε προς συγχώνευση, είτε προς κατάργηση, σίγουρα όχι προς αναβάθμιση, βρίσκεται το Νοσοκομείο Θηβών.

           Δυστυχώς η πανδημία δεν έπεισε το πολιτικό κατεστημένο της χώρας για την ανάγκη της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας, είτε λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων, είτε λόγω πολιτικών επιλογών.

           Οι επιλογές αυτές, στο μέτρο που εγγίζουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Θηβών, αφορούν το σύνολο της πρώην επαρχίας Θηβών και ιδίως την πόλη της Θήβας.

          Προκειμένου όμως να εκφρασθεί η οποιαδήποτε αντίδραση, υπό την οιανδήποτε μορφή, η πόλη οφείλει να εκφρασθεί μέσα από το θεσμικό φορέα που την εκπροσωπεί, ήτοι το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

          Προς τούτο είναι αναγκαίο και κρίσιμο, τούτη την ώρα, να συγκληθεί άμεσα, σε έκτακτη συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, ώστε να δηλωθεί η αντίθεση στο σχεδιασμό αυτόν με τον πιο επίσημο και θεσμικό τρόπο.

         Επειδή οι εξελίξεις επιταχύνονται με ραγδαίο ρυθμό, είναι πλέον ζήτημα χρόνου να ληφθούν, για μία ακόμη φορά, αποφάσεις χωρίς εμάς και όχι για το καλό μας.

        Για τους λόγους αυτούς ζητούμε την άμεση έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, με τη συμμετοχή των Βουλευτών του νομού, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και των φορέων της πόλεως, ώστε να παρουσιασθούν οι προοπτικές και δηλωθούν οι απόψεις υπέρ ή κατά του Νοσοκομείου.

         Είναι ύψιστο πατριωτικό καθήκον να αντιδράσουμε ως πόλη, με τη θεσμική μας φωνή, και στην περίπτωση που διακατέχεσθε από την ίδια πεποίθηση παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα και να συγκαλέσετε Δημοτικό Συμβούλιο εκτάκτως για το θέμα του Νοσοκομείου Θηβών.

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΙΛΙΩ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Σχετικά