Πυρκαγιά στη Σάμο Εκκενώθηκε οικισμός

Η πυρκαγιά καίει σε δασική περιοχή με πεύκα –  Η εκκένωση του οικισμού Κοκκάρι αποφασίστηκε εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που καίει στη Σάμο. Νωρίτερα έγινε η προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων λόγω των πυκνών καπνών προχωρούν οι τοπικές αρχές στη Σάμο, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Γεώργιο Στάντζο .

Πρόκειται για το ξενοδοχείο Αρίων και το ξενοδοχείο Καλυδών. Σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνονται συνολικά 210 άτομα, 168 από το ένα ξενοδοχείο και 42 από το δεύτερο.

Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη έχει ξεσπάσει από τις 13:40 σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Βουρλιώτες. Καίει σε δασική έκταση και λόγω των ανέμων φαίνεται να έχει πάρει διαστάσεις με τη μάχη που δίνει η Πυροσβεστική από αέρος και από εδάφους να είναι τεράστια.

Ο οικισμός δεν είναι κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, όμως σε απόσταση δύο χιλιομέτρων βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες και σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συναγερμό.  

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το θηριώδες ρωσικό Μπεριέβ, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες  ΟΤΑ. 

Σχετικά