Έναρξη των εκδηλώσεων του Δ. Λεβαδέων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Η Γ. Πούλου στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, του Δ. Λεβαδέων

Ονοματοδοσία Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς – Απονομή Χρυσού Κλειδιού της πόλης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. κ. Ιερώνυμο Β’ – Πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης ”Κοσμάς ο Αιτωλός”

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΛΑΜΠΡΩΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ"

Στα πλαίσια του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Λεβαδέων πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, την έναρξη των Επετειακών Εκδηλώσεων στην πόλη της Λιβαδειάς.Αρχικά, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς σε Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς ΄΄Λάμπρος Κατσώνης΄΄, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον τοπικό ήρωα της προεπαναστατικής περιόδου.

Στην συνέχεια ακολούθησε στην περιοχή της Κρύας, η απονομή του Χρυσού Κλειδιού της πόλης στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. κ. Ιερώνυμο Β΄ για την πολυετή προσφορά του, το πολυσήμαντο έργο του και την συμβολή του κλήρου στην Επανάσταση του 1821. Μετά την τελετή απόδοσης τιμής στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. κ. Ιερώνυμο Β΄, παρουσιάστηκε χορογραφία εμπνευσμένη από την Πολιορκία και την Ηρωική Έξοδο των Λιβαδειτών από το Κάστρο, από την χορεύτρια Ηλέκτρα Αρβανίτη.Τέλος, η συγκινητική βραδιά μνήμης και τιμής ολοκληρώθηκε στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας, με την θεατρική παράσταση ΄΄Κοσμάς ο Αιτωλός΄΄ με πρωταγωνιστή τον συντοπίτη μας καταξιωμένο ηθοποιό κ. Λαμπρό Τσάγκα και την φωνή του αείμνηστου ηθοποιού Χρήστου Τσάγκα.Οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Απελευθέρωση κατά του Οθωμανικού ζυγού θα συνεχιστούν και σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 και ώρα 20:30, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής με την ημερίδα με θέμα την Προεπαναστατική και Επαναστατική Λιβαδειά, αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας έως και την Δευτέρα 26/07/2021, αποδίδοντας τις τιμές που αναλογούν στους ένδοξους προγόνους μας.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ S G A"
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και εξωτερικοί χώροι

 

Σχετικά