Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αντί να ολοκληρώσει το Κτηματολόγιο, το παραπέμπει στις καλένδες και εμπλέκει τους πολίτες σε δαπανηρές και χρονοβόρες δικαστικές προσφυγές!

Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης», τόνισα ότι η κυβέρνηση ακυρώνει στην πράξη τη σπουδαία μεταρρύθμιση του Κτηματολογίου, μεταφέροντας πολλαπλά προβλήματα στο μέλλον.

Η ΝΔ παρέλαβε ένα έργο –που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει από το 25% στο 60% με καταληκτική ημερομηνία για την κτηματογράφηση στις 17 Ιανουαρίου 2020– και το άφησε να βαλτώσει, δίνοντας 2 χρόνια παράτασης, αλλά και 1 επιπλέον τώρα, παραπέμποντας την ολοκλήρωσή του στις καλένδες…

«Φρόντισε» ώστε οι εκκρεμότητες της κτηματογράφησης να συσσωρευτούν ανεξέλεγκτα και έρχεται τώρα να τις μεταφέρει, να τις «πετάξει» κυριολεκτικά, στο Κτηματολόγιο, το οποίο «κλείνει» όπως-όπως, σαν ακόμη ένα «πακέτο» έτοιμο για ιδιωτικοποίηση!

Τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Περιβάλλον και τη Χωροταξία, με:

  • τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο Χατζηδάκη,
  • τον χωροταξικό σχεδιασμό Οικονόμου που αντί να προχωρήσει, καθυστέρησε τα πολεοδομικά σχέδια,
  • τις παλινωδίες και ακυρώσεις στους Δασικούς Χάρτες,
  • τις αναβολές της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτηρίων,
  • τη μη τακτοποίηση της «Κατηγορίας 5» των αυθαιρέτων, και τώρα
  • την υπονόμευση του Κτηματολογίου, συνθέτουν ένα πραγματικά δυστοπικό σκηνικό!

Σχετικά