Κοίμηση της Θεοτόκου σε Θήβα και Υψηλάντη-ΦΩΤΟ

Σε όλες τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Βοιωτικής γης προσέτρεξαν οι πιστοί την Κυριακή 15 Αυγούστου για να υμνήσουν τη Μάνα όλου του κόσμου, εναποθέτοντας στη χάρη Της τον πόνο, τις θλίψεις και τις αγωνίες τους από τους κόπους και τις δυσκολίες της ζωής, εκζητώντας τις πρεσβείες Της προς τον Υιό και Θεό Της. 

Στη ΜΑΝΑ που πάντα υπομονετικά ακούει κάθε παράκληση των παιδιών της, σε ετούτη τη ΜΑΝΑ προσέτρεξαν με ελπίδα μικροί και μεγάλοι, στη ΜΑΝΑ που γνωρίζει κάθε πόνο και ανθρώπινη δοκιμασία και με την μητρική Της αγκαλιά σκεπάζει όλα τα παιδιά της.

 Στη ΜΑΝΑ που πάντα στέκεται άγρυπνος φρουρός πάνω από κάθε άνθρωπο, πάνω από κάθε πονεμένο, ταλαιπωρημένο και αναγκεμένο, στη ΜΑΝΑ που παρίσταται “ἐκ δεξιῶν τοῦ Παμβασιλέως, ὡς βασίλισσα τοῦ παντός, περιβεβλημένη ἀθανασίας αἴγλην”.

Στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς – Αγίου Δημητρίου Θηβών, ενώ την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Υψηλάντη.

Σχετικά