ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς:Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα από την Δημοτική αρχή στη συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη

Για τη μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε συναυλία 

από την Δημοτική αρχή Λιβαδειάς

Οι εκδηλώσεις των Τροφωνίων στο Δήμο Λεβαδέων, συνεχίζονται και οι δημότες συμμετέχουν μαζικά, μετά τη ματαίωσή τους λόγω της πανδημίας το 2020. 

Οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, έχουν ανάγκη να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν, και να τιμήσουν την παράδοση των Τροφωνίων, καθότι επί 18 μήνες τηρούσαν όλα τα προβλεπόμενα από τη κυβέρνηση υγειονομικά μέτρα.

Η μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όμως, από την Δημοτική αρχή σε συναυλία στις 25/8/2021, στη μουσική βραδιά στο θέατρο Κρύας με τη Ματούλα Ζαμάνη, προβλημάτισε όχι μόνο τους πολίτες αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Για ακόμη μια φορά η πόλη μας στιγματίστηκε με αρνητικό αντίκτυπο. Οι συνέπειες είναι πολύ μεγαλύτερες, σε περίοδο μάλιστα μεγάλης έξαρσης και εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας και στην περιοχή μας.

Τα ερωτήματα απαιτούν υπεύθυνες απαντήσεις από το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης των εκδηλώσεων:

• Γιατί δεν τηρήθηκε το επιτρεπτό όριο των 800 θέσεων και συνωστίζονταν αρκετά περισσότεροι απο 1.000 πολίτες, χωρίς τη τήρηση των αποστάσεων και χωρίς καταλληλο προσωπικό για την ταξιθεσία ; 

• Γιατί πρέπει οι δημότες της Λιβαδειάς να πληρώσουν ένα πρόστιμο εξαιτίας της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής;

• Γιατί “φλερτάρετε” την ενδεχόμενη ματαίωση όλων των υπολοίπων πολιτιστικών εκδηλώσεων; 

• Η ανάληψη ευθύνης απαλλάσσει απ’ αυτήν;

Η επιβολή μέτρων στους δημότες και τις επιχειρήσεις του Δήμου μπορεί να εφαρμοσθεί με επιτυχία, όταν ο ίδιος ο Δήμος τα παραβιάζει; Όταν τα καταστήματα εστίασης πλήρωσαν για 50 εκατοστά απόσταση μεταξύ των καθισμάτων χιλιάδες ευρώ;

Η “καραμέλα” με την ατομική ευθύνη και τους “ανεύθυνους νέους” πρέπει να σταματήσει. 

Πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη υπευθυνότητα στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων σε όλες τις εκδηλώσεις των Τροφωνίων. 

Στηρίζουμε το θεσμό, προστατεύοντας την υγεία των συμπολιτών μας.

Με την αισιοδοξία ότι θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις τις οποίες έχουν ανάγκη οι δημότες μας, περιμένουμε τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λιβαδειάς

Δείτε ακόμα

Λιβαδειά: Μεγάλη συναυλία με συνωστισμό και χορό – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σχετικά