Θωμάς Κιούσης:Διασώστες στις παραλίες του Δήμου Θηβαίων

kiousis thomas

Περισσότερο θωρακισμένες αναμένεται να είναι από το επόμενο καλοκαίρι οι παραλίες του δήμου Θήβας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών υγείας.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου, έθεσα το θέμα που προέκυψε με την ηλικιωμένη γυναίκα, όταν στα τέλη Ιουλίου χρειάστηκε άμεση ιατρική βοήθεια στην παραλία Σαράντη και τελικά έχασε τη ζωή της.

Ήταν ένα περιστατικό που ανέδειξε τις ελλείψεις και τις αδυναμίες που δεν περιορίζονται μόνο στα προβλήματα με τα νοσοκομεία, αλλά εκτείνονται σε όλο το φάσμα της υγείας στη Βοιωτία.

Δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, τι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις γρήγορα και χωρίς πανικό, ψάχναμε για γιατρό, το ΕΚΑΒ απαντούσε ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο ούτε στη Θήβα ούτε στη Λειβαδιά. Μοναδική λύση η μεταφορά να γίνει με ιδιωτικό μέσο. Τελικά μεταφέραμε τη γυναίκα με το δικό μου αυτοκίνητο στο νοσοκομείο της Θήβας.

Στο δημοτικό συμβούλιο, πρότεινα ο δήμος να κινηθεί γρήγορα και έγκαιρα και τουλάχιστον το επόμενο καλοκαίρι στις παραλίες μας να υπάρχει γιατρός ή και διασώστης με συμβάσεις για την περίοδο του καλοκαιριού. Και αυτό, σε συνδυασμό με τους απινιδωτές, την αμεσότητα αντίδρασης και το σωστό χειρισμό τους.

Ο δήμαρχος απάντησε θετικά και ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν το ταχύτερο δυνατό, για να υπάρχουν διασώστες στις παραλίες και η κατάλληλη εκπαίδευση για τους απινιδωτές.

Τουλάχιστον στη μνήμη αυτής της γυναίκας, η απώλεια της, ας γίνει η αφορμή για κάτι θετικό και μόνιμο στις παραλίες μας για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα, που έχει να κάνει με την υγεία, αλλά και με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Θωμάς Κιούσης, δημοτικός σύμβουλος δήμου Θηβαίων

Σχετικά