Η κυβέρνηση απομονωμένη στη Βουλή και στην κοινωνία, χάνει την ευκαιρία να προστατεύσει την ευζωία των ζώων συντροφιάς!

Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής, ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ και λοιπές διατάξεις», τόνισα ότι το μόνο που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι μια πρόχειρη, κοντόθωρη και αμφιλεγόμενη διαχείριση του προβλήματος, με αποκλειστικά επικοινωνιακή πρόθεση!   

Στόχος του κ. Πέτσα είναι να ικανοποιήσει το προσωπικό προεκλογικό αφήγημα του κ. Μητσοτάκη για τα ζώα συντροφιάς, αλλά και τα συμφέροντα των λίγων προνομιούχων συνομιλητών του που διαμόρφωσαν το νομοσχέδιο πίσω από κλειστές πόρτες…

Γι’ αυτό νομοθετεί αγνοώντας τις αντικειμενικές δυνατότητες των Δήμων, αλλά και την κάθετη αντίθεση της ΚΕΔΕ, των επιστημονικών φορέων και των φιλοζωικών οργανώσεων και των σωματείων!  

Η κυβέρνηση είχε μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει τα μηνύματα που έλαβε μέσω της διαβούλευσης ήδη από τον Μάιο και να αποδείξει ότι νομοθετεί για τους πολλούς. Μπορούσε να αποσύρει ή να παγώσει προσωρινά το νομοσχέδιο και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου με σκοπό τη βελτίωσή του…

Επιμένοντας σε αυτό, όμως, οδηγείται ξανά σε κοινοβουλευτική απομόνωση και δυστυχώς δεν επιτυγχάνει την προστασία και προαγωγή της ευζωίας των ζώων!

Σχετικά