Ανίκανη η κυβέρνηση Μητσοτάκη να πείσει τους ανεμβολίαστους πολίτες, τους εκβιάζει τώρα με το χαράτσι των 100 ευρώ!

Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη πολιτικού θράσους, ο κ. Μητσοτάκης που μόλις πριν δέκα μέρες δήλωνε πως απορρίπτει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, επιβάλλει τώρα το απαράδεκτο για ευρωπαϊκό κράτος χαράτσι των 100 ευρώ το μήνα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Έτσι, όμως, αρπάζει από τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα τελευταία ευρώ που χρειάζονται για να επιβιώσουν και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων!

Η πανικόβλητη και επικίνδυνη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλει και δεν μπορεί να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσει την πανδημία.  

Αντί να θωρακίσει το ΕΣΥ με προσωπικό και υποδομές, «πετσοκόβει» κατά 800 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό του 2022 για την Υγεία.

Αντί να εξασφαλίσει δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους και να πάρει μέτρα για την αραίωση στις σχολικές αίθουσες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αδιαφορεί για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης.     

Αντί να ξεκινήσει εθνική εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό αξιοποιώντας τη νομοθεσία που υποχρεώνει τα μέσα ενημέρωσης να προβάλουν δωρεάν τα σχετικά μηνύματα, φτιάχνει νέα «Λίστα Πλεύρη» με σχεδόν 5 εκατ. ευρώ στα κανάλια.   

Αντί να χτίσει μέτωπο εθνικής ομοψυχίας απέναντι στην πανδημία, διχάζει την κοινωνία και στοχοποιεί αρχικά τη νεολαία και τώρα τους άνω των 60 ετών πολίτες.

Αντί να αναγνωρίσει τις τεράστιες ευθύνες της για τη «μαύρη» ευρωπαϊκή πρωτιά της χώρας σε κρούσματα και θανάτους, επικαλείται ξανά την «ατομική ευθύνη».

Η τραγική αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο μέτωπο της πανδημίας στοιχίζει κάθε μέρα μια εκατόμβη ανθρώπινων ζωών, εξαφανίζει καθημερινά ένα μικρό χωριό της πατρίδας μας!  

Η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε νέο lockdown που θα βάλει οριστικό λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις!

Ο κ. Μητσοτάκης εγκλώβισε την Ελλάδα σε πρωτοφανές αδιέξοδο και πρέπει να φύγει άμεσα!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Γιώτα Πούλου

Σχετικά