Συμπαράσταση Γιώτας Πούλου στο Παμβοιωτικό συλλαλητήριο συνταξιούχων στη Λιβαδειά!

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών μου στη Βουλή δεν μπόρεσα να παραβρεθώ αυτοπροσώπως (με εκπροσώπησε συνεργάτης μου) στην Παμβοιωτική συγκέντρωση των συνταξιουχικών σωματείων ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΑΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, με σύνθημα «Η πανδημία δεν σημαίνει αμνησία και απραξία».

Εκφράζω, όμως, την αμέριστη συμπαράστασή μου στους συνταξιούχους της Βοιωτίας και ολόκληρης της χώρας που εκπέμπουν μηνύματα απόγνωσης, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους αναγκάζει να καλύψουν από τις πενιχρές συντάξεις τους το 95% των φορολογικών εσόδων του κράτους, εν μέσω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης!

Τα αιτήματα που προβάλλουν είναι:

·         Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και η 14η  σύνταξη.

·         Να αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.

·         Να αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και για την 13η και 14η  σύνταξη αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

·         Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο το λαό. Για να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

·         Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.

·         Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί.

Συμπαραστέκομαι στον αγώνα τους και θα συνεχίσω να αναδεικνύω στη Βουλή τα προβλήματά τους, ώστε να βρεθεί λύση!   

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους!

Γιώτα Πούλου

Σχετικά