“Στερεά Υπεροχής”:Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα μικρό, αποσπασματικό, ρουσφετολογικό!

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη  15 Δεκεμβρίου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης,  η  τελευταία τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού  μας Συμβουλίου για το 2021, με θέματα μεταξύ άλλων:

  • την  έγκριση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022
  • την έγκριση Προγράμματος Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
  • την έγκριση της ετήσιας έκθεσης της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
  • την έγκριση καταστατικού του Φορέα Διοίκησης, Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων και Εγκαταστάσεων Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και την έγκριση σύστασης και συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην ανωτέρω Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία.

Η παράταξή μας «Στερεά  Υπεροχής»,  καταψήφισε τόσο το τεχνικό πρόγραμμα όσο  και το πρόγραμμα τουριστικής προβολής καθώς και την έκθεση για την κοινωνική μέριμνα, ενώ υπερψήφισε τη συμμετοχή της περιφέρειας στο νέο φορέα για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Να σημειωθεί πως καμία παράταξη της μειοψηφίας δεν ψήφισε θετικά στο τεχνικό πρόγραμμα.

Ο επικεφαλής  της παράταξής μας και οι ειδικοί αγορητές στις τοποθετήσεις τους, απέδειξαν με επιχειρήματα,  ότι το πολύ μικρό τεχνικό πρόγραμμα δεν απαντά στις μεγάλες ανάγκες της περιφέρειας, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής είναι επαναλαμβανόμενες δράσεις αμφιβόλου οικονομικού αποτελέσματος και οτι η κοινωνική πολιτική και κοινωνική μέριμνα, υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών απαιτήσεων  της περιφέρειάς μας.

Πριν την έναρξη συζήτησης των θεμάτων της τακτικής συνεδρίασης, η παράταξή μας ζήτησε ενημέρωση για τις μεγάλες καταστροφές στη Φθιώτιδα, που προκάλεσε η υπερχείλιση του Σπερχειού. 

Στην κριτική μας για τις διαχρονικές ευθύνες αλλά και τις καθυστερήσεις της περιφερειακής αρχής, στην αντιμετώπιση των γνωστών  θεμάτων του Σπερχειού, υπήρξε η αποστομωτική απάντηση, πως δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου!  Προφανώς η περιφερειακή αρχή αντιλαμβάνεται τον πόνο αυτών των ανθρώπων, όπως μία άλλη Μαρία Αντουανέτα!

 Η “Στερεά Υπεροχής” θα συνεχίσει  να ασκεί με απόλυτη συνέπεια τις θεσμικές της υποχρεώσεις, προβαίνοντας στον απαραίτητο έλεγχο της περιφερειακής αρχής, καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις και υπηρετώντας τους πολίτες, που την εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπεί.

Το Γραφείο Τύπου

Σχετικά