ΛΙΒΑΔΕΙΑ:39 χρόνια φυλακή για την δηλητηρίαση 73 ατόμων σε βαφτίσια στην παραλία Διστόμου

Διαλυνάς: 39 χρόνια φυλακή σε επιχειρηματία για την υπόθεση δηλητηρίασης 73 ατόμων από σαλμονέλα σε βαφτίσια

Συνολικά 39 χρόνια επεβλήθησαν σήμερα από το τριμελές πλημμελειοδικείο Λειβαδιάς στην επιχειρηματία κέντρου εστίασης στην παραλία του Διστόμου, η οποία κατηγορείτο για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας, και για σωματικές βλάβες εξ ‘αμελείας 73 ατόμων που έλαβαν μέρος σε δεξίωση βαπτίσεως στις 18/6/2016 και προσβλήθηκαν από σαλμονέλα από ζυμαρικά τα οποία έφαγαν.

Υπενθυμίζεται πως από τα 73 άτομα κατέληξε ένα την επομένη ημέρα της δηλητηρίασης,  ηλικίας 54 ετών,  ενώ ο γιος του είχε εισαχθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση όπου και παρέμεινε για δύο εβδομάδες.

Μεταξύ των ατόμων που κινδύνεψε η ζωή – των οποίων η ηλικία κυμαινόταν από 8 έως 84 ετών-  υπήρχαν δύο έγκυες εκ των οποίων η μια μεταφέρθηκε επείγοντος σε μαιευτική κλινική των Αθηνών όπου υπεβλήθη σε καισαρική τομή για να πάρουν πρόωρα το έμβρυο, διότι κινδύνευε και η ζωή του αλλά και η δική της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του θανόντα, Νίκος Διαλυνάς ανέφερε μετά το τέλος της δίκης:

«Πρόκειται για μια μοναδική στα χρονικά ποινή η οποία θα πρέπει να συνετίσει αλλά και να προειδοποιήσει όλους εκείνους οι οποίοι απειλούν και αγνοούν τη δημόσια υγεία ότι η ανοχή της πολιτείας σε παρόμοιες συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών τελείωσε. Η ανεύθυνες συμπεριφορές δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές και μάλιστα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς και όσοι ασχολούνται με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να προασπίζονται και να σέβονται τους πελάτες. Θεωρώ ότι οι απρόσεκτοι επιχειρηματίες αποτελούν ένα ελάχιστο ποσοστό που όμως μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η επιχειρηματίας έλαβε γνώση την επόμενη ημέρα της δηλητηριάσεως πολλών ανθρώπων από το γεύμα της βαφτίσεως αλλά συνέχισε επί δύο ημέρες να λειτουργεί την επιχείρησή της με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν και άλλα άτομα που ήρθαν σε αυτήν αλλά δεν είχαν φάει από το γεύμα της βαπτίσεως».

zougla.gr

Δείτε ακόμη

Το τραπέζι της βάπτισης τους έστειλε στο νοσοκομείο – Χαμός στα επείγοντα! http://permisospress.blogspot.com/2016/06/blog-post_966.html

Σχετικά