Νέα σύγχρονα δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων θα αποκτήσει η Δ.Ε. Σχηματαρίου

Σύγχρονα δίκτυα αποχέτευσης όμβριων και ακαθάρτων υδάτων θα αποκτήσει το Σχηματάρι μετά την υπογραφή σύμβασης τον Σεπτέμβρη του 2021 από τον Δήμαρχο Τανάγρας Βασίλη Περγάλια με τον ανάδοχο του έργου ΕΡΓΟΔΟΜΙΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ. Το έργο έχει προϋπολογισμό 188.963,87 € και χρόνο εκτέλεσης τους 6 μήνες. Ήδη η εταιρεία έχει  ξεκινήσει το έργο.

Επιπροσθέτως, κι άλλες μελέτες και έργα που αφορούν δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων στη Δ.Ε Σχηματαρίου έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν πάρει το δρόμο της υλοποίησης μεταξύ των οποίων, τα παρακάτω:

1) Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, προϋπολογισμού 370.760,00 €.

Η παρούσα μελέτη αφορά στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε οδούς της Δ.K. Σχηματαρίου, συνολικού μήκους περίπου 700 m. Οι υπό επέμβαση χώροι είναι οι ακόλουθοι :

από τη συμβολή του Ο.Τ. 28 και Ο.Τ.29 έως το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου.

–       οδός Οδυσσέα Ελύτη.

–       οδός Αγράφων

–       οδός Ανοίξεως

–       Οινόη, δημοτική οδός προς δημοτικό σχολείο.

2) «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων ΔΕ Σχηματαρίου 2021», προϋπολογισμού 36.602,64 €

Έργο που ολοκληρώθηκε μετά την υπογραφή της σύμβασης στις 2/8/2021 μεταξύ του Δήμου και της ανάδοχης εταιρείας Γ. Παλόγος, που είχε αναδειχθεί μειοδότης, με μέση έκπτωση 38,35 %. Πραγματοποιήθηκαν κατασκευαστικές εργασίες για αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης και η  εκτέλεση του έργου περατώθηκε σε τρεις (3) μήνες.

3) Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, προϋπ. 59.000,00 €

Η παρούσα μελέτη αφορά στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων σε δημοτικές οδούς της Δημοτικής Κοινότητας Σχηματαρίου, συνολικού μήκους περίπου 330 m. Οι υπό επέμβαση δρόμοι είναι οι ακόλουθοι :

–       Οδός Νικηταρά (μεταξύ Ο.Τ. 120 και Ο.Τ. 130)

–       Μεταξύ Ο.Τ. 182 και Ο.Τ. 140

–       Οδός Ομήρου (μεταξύ Ο.Τ. 45 και Ο.Τ. 110)

–       Οδός Ησιόδου (μεταξύ Ο.Τ. 11 και Ο.Τ. 21)

Όλες οι εργασίες γίνονται σύμφωνα με το αναλυτικό τιμολόγιο, τον προϋπολογισμό και τα αναλυτικά σχέδια και υπολογισμούς του μελετητή.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα έργων τόσο από πλευράς φυσικού, όσο και οικονομικού αντικειμένου που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τανάγρας, το οποίο θα αναβαθμίσει τις συνθήκες αποχέτευσης και θα συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Όλα τα έργα και οι μελέτες χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, δηλώνει ότι:

“Πρόκειται για ένα από τα βασικότερα έργα υποδομής στην περιοχή επέκτασης Σχηματαρίου καθώς η συγκεκριμένη περιοχή  ανοικοδομείται με ταχείς ρυθμούς. Για το λόγο αυτό η διοίκηση του δήμου, έθεσε στις πρώτες προτεραιότητές της τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή των παραπάνω έργων. Έργα πολύ σημαντικά καθώς λύνεται οριστικά το πρόβλημα των βασικών υποδομών (αποχέτευση ακαθάρτων και ομβρίων) και αξιοποιούνται οι περιουσίες των δημοτών.

Τα σημαντικά αυτά έργα υποδομής πρόκειται να αναβαθμίσουν την ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και να προστατέψουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Παραμένουμε πάντα πιστοί στις δεσμεύσεις μας για το καλό των δημοτών  και του τόπου μας!”

.

Σχετικά