Παραμένει η ανησυχία παρά τη μείωση των ενεργών κρουσμάτων στη Λιβαδειά

Ο Δήμος Λεβαδέων συνεχίζοντας τις ενέργειες πρόληψης κατά του ιού covid-19, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πραγματοποίησαν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 διενεργήθηκαν 64 τεστ, εκ των οποίων τα 2 είναι πιθανώς θετικά και θα ακολουθήσει περαιτέρω έλεγχος.

Σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν 111 τεστ, εκ των οποίων το 1 είναι πιθανώς θετικό και θα ακολουθήσει ομοίως επιπλέον έλεγχος.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 278, εκ των οποίων τα 14 νοσηλεύονται και τα 264 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του Ε.Ο.Δ.Υ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, παρά την μικρή μείωση, παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Θετική εξέλιξη συνεχίζει να αποτελεί ο σταθερά χαμηλός αριθμών νοσηλειών στον Δήμο μας, ωστόσο αυτό το γεγονός δε πρέπει να καθησυχάζει.

Τηρούμε στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας και προγραμματίζουμε κι ολοκληρώνουμε τον εμβολιασμό μας, ώστε οι εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων να μην εκτροχιάσουν την υγειονομική μας πορεία».

Υπενθυμίζουμε ότι οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα συνεχιστούν στην ίδια τοποθεσία (Παλιό Δημαρχείο, Καραγιαννοπούλου 1) από την Δευτέρα (20/12) έως και την Παρασκευή  (24/12) και ώρες 8:30-13:45.

Σχετικά