Τι ζωγράφισαν τα παιδιά της Θήβας στην κεντρική πλατεία

Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»: Ζωγραφική μαθητών στην κεντρική πλατεία της Θήβας

Όταν τα παιδιά ζωγραφίζουν, αποτυπώνοντας στο χαρτί τα όνειρά τους και τη φαντασία τους, τότε ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος. Οι μικροί καλλιτέχνες ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους με αφορμή το εικαστικό δρώμενο «Εικαστικό Εργαστήρι του Δρόμου», που διοργάνωσε στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας το 8ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, με τη συμμετοχή του 7ου Δημοτικού Σχολείου, του Ειδικού Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Οι Άγιοι Ανάργυροι Θήβας».

Με κεντρικό θέμα «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», οι μαθητές κλήθηκαν να ζωγραφίσουν έναν κόσμο που στηρίζει και αγκαλιάζει τα άτομα με αναπηρία. 

«Οι κοινωνίες πρέπει να αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων των μελών τους και να δείχνουν έμπρακτα σεβασμό στη διαφορετικότητα. Οι συνάνθρωποί μας, μέσα από τον αγώνα τους γίνονται φωτεινό παράδειγμα για όλους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές, τις διευθύνσεις των σχολείων και τους συλλόγους διδασκόντων για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία. Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Θηβαίων, κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, κατά την επίσκεψή του στη δράση.

Σχετικά