Ιατροί Νοσοκομείου Λιβαδειάς: Αδυναμία κάλυψης Εμβολιαστικού Κέντρου

    EΠΙΣΤΟΛΗ    προς: Διοικητή Γ.Ν Λιβαδειάς – Θηβών

Κοινοποίηση: 

Δ.Ι.Υ   Γ.Ν Λιβαδειάς

Δ. Σ  ΕΝΙΒ

ΘΕΜΑ: Αδυναμία κάλυψης Εμβολιαστικού Κέντρου

Αξιότιμε κ. Διοικητή,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόσφατη απόφαση της 5ης ΥΠΕ για περαιτέρω αύξηση από τις αρχές του νέου έτους του αριθμού των εμβολιασμών για τον ιό SARS-COV-2 που θα πραγματοποιούνται στο Νοσοκομείο μας. 

Μέχρι τώρα έχουμε ολοκληρώσει περί τους 50.000 εμβολιασμούς, κι αυτό επιτεύχθηκε με υπέρβαση των καθηκόντων και των ωρών εργασίας, τόσο του ιατρικού όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού, καθιστώντας πολλές φορές δυσχερή τη λειτουργία των υπόλοιπων τμημάτων του Νοσοκομείου. Θεωρούμε περιττό να αναλύσουμε το γιατί, ο κύριος ρόλος των νοσοκομείων είναι η εξέταση επειγόντων περιστατικών και η περίθαλψη όσων χρήζουν νοσηλείας, και όχι η πρωτογενής πρόληψη (εμβολιασμοί). 

Παρόλ’ αυτά, με αίσθημα ευθύνης, κατανοώντας τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργεί η εξελισσόμενη πανδημία, και τιμώντας το ιατρικό μας λειτούργημα, υπερβάλλαμε εαυτόν και ανταποκριθήκαμε επιτυχώς στα νέα μας (αλλότρια) καθήκοντα επί έντεκα συναπτούς μήνες. Το να αξιώνετε όμως από εμάς τους ιατρούς και τους νοσηλευτές, ακόμη πιο εντατική ενασχόληση με το αντικείμενο των εμβολιασμών είναι, όχι απλά ακατανόητο, αλλά ουσιαστικά ανεφάρμοστο και επισφαλές για τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Δηλώνουμε, λοιπόν, την πλήρη αντίθεσή μας στην απόφαση της 5ης ΥΠΕ. Εφ’ όσον η επίσημη Πολιτεία επιμένει στην συνέχιση διενέργειας των εμβολιασμών στον χώρο των νοσοκομείων (γεγονός που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε, αφού οι εμβολιασμοί με mRNA εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ασφαλείς), ζητούμε την ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους σας για τον επιμερισμό καθηκόντων σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού επαγγελματιών υγείας (πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, συνεργασία με ιδιώτες ιατρούς κ.λ.π). 

Επιφυλασσόμαστε για την κλιμάκωση των ενεργειών μας σε περίπτωση μη ανταπόκρισης στο αυτονόητο αίτημά μας.

Με εκτίμηση, 

Η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών Γ.Ν Λιβαδειάς

Κατσίπη Ειρήνη

Οικονόμου Ηλίας

Πλιακοστάμος Κων/νος

Σχετικά