Eπιστολή-Διαμαρτυρία του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Eπιστολή απέστειλε ο δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Γιώργος Ντασιώτης  προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκέκα για τις  συχνές διακοπές ρεύματος:

Προς

1. Διευθύνοντα Σύμβουλο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

κ. Μάνος Αναστάσιος

Ταχ. Δ/νση: Περραιβού 20 & Καλλιρρόης 5

Τ.Κ.: 11743 ΑΘΗΝΑ

E-mail: e.dounia@deddie.gr

2. Υπεύθυνο Συμμόρφωσης 

κ. Χαμπάκης Μάρκος

Ταχ. Δ/νση: Αγησιλάου 56 – 58 

Τ.Κ.: 104636 ΑΘΗΝΑ

E-mail: m.champakis@deddie.gr

3. Γενικό Δ/ντη Ανάπτυξης & Διαχείρισης Δικτύου

κ. Ζάχαρη Ευστράτιο

Ταχ. Δ/νση: Περραιβού 20 & Καλλιρρόης 5

Τ.Κ.: 11743 ΑΘΗΝΑ

E-mail: E.Zacharis@deddie.gr

4. Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας

κ. Αθανασιάδη Γεώργιο

Ταχ. Δ/νση: 2Ο χλμ Ν.Ε.Ο. Λαμίας – Αθήνας

Τ.Κ.: 35100 ΛΑΜΙΑ

E-mail: G.Athanasiadis@deddie.gr

Κοιν.: 

1. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

κ. Σκρέκα Κώστα

Ταχ. Δ/νση: Μεσογείων 119

Τ.Κ.: 11526 ΑΘΗΝΑ

E-mail: secmin@ypen.gr

ΘΕΜΑ: «Διαμαρτυρία για τις συχνές διακοπές ρεύματος στη Δ.Ε. Θεσπιών του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων»

Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων εκφράζει την αγανάκτησή του για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος που αφήνουν κυριολεκτικά απροστάτευτους χιλιάδες πολίτες, στη Δ.Ε. Θεσπιέων, με κάθε καιρικό φαινόμενο (καύσωνα, αέρα, βροχή, χιονοπτώσεις).

Οι συνεχείς διακοπές, πλήττουν, όλους τους δημότες και καθίστανται ιδιαιτέρως επικίνδυνες για  τις ευπαθείς ομάδες, όπως και τους χρόνιους ασθενείς (οι οποίοι εξαρτώνται από τη συνεχή παροχή οξυγόνου) και ως εκ τούτου εγκυμονούν κινδύνους για ανεπανόρθωτες βλάβες της υγείας τους, αλλά και  τους επαγγελματίες, οι οποίοι αδυνατούν να λειτουργήσουν.

Επιπλέον, από τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα και σε εργαζόμενους, οι οποίοι δεν μπορούν να συνδεθούν στις ειδικές πλατφόρμες για να πραγματοποιήσουν τις εργασίες τους.

Παρά το γεγονός ότι προσφάτως η υπηρεσία σας, ανταποκρινόμενη στα έντονα αιτήματα του δήμου μας, έθεσε σε λειτουργία η νέα γραμμή από τη διασταύρωση Μαυρομματίου έως την Άσκρη, που περιλαμβάνει και τις τέσσερις κοινότητες του Δήμου μας, οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα (Μαυρομμάτι, Θεσπιές, Άσκρη, Νεοχώρι), η κατάσταση δεν βελτιώθηκε ως προς τη συχνότητα των διακοπών, που ίσως επιδεινώθηκε, αλλά μάλλον ως προς το χρόνο αποκατάστασης.

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων γίνεται δέκτης της οργής των δημοτών που πλήττονται, καθώς και πολλών που έχουν υποστεί ζημιές σε συσκευές, λόγω της αστάθειας στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος και των επανειλημμένων διακοπών. Σας μεταφέρουμε αυτή την οργή, καθώς και την έντονη, δική μας, δυσαρέσκεια. 

Η διαμαρτυρία μας, δεν αφορά  το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο με πραγματική αυταπάρνηση και υπό αντίξοες συνθήκες, καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να αποκαταστήσει τις επαναλαμβανόμενες βλάβες.

Με την παρούσα επιστολή, ζητούμε: 

1. Άμεση αποκατάσταση του δικτύου σας, προς αποφυγή όλων αυτών των διακοπών ρεύματος που κάνουν αφόρητη την ζωή των κατοίκων της Δ.Ε. Θεσπιέων, του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.

2. Να υπάρξουν άμεσα και εγγράφως, εξηγήσεις από την υπηρεσία σας, για τους λόγους που συμβαίνει αυτό, ώστε να τους γνωρίζουν, αρμοδίως, οι δημότες μας.

Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, ως Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων, σας δηλώνουμε πως απαιτούμε την άμεση επίλυση του προβλήματος και ταυτόχρονα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθειά σας προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Δείτε ακόμη

Επιτέλους είδαμε το φως στη Δημοτική Ενότητα Θεσπιών!!!!

Σχετικά