E.K. Λιβαδειάς:Εργατικό ατύχημα στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Ενάμιση χρόνο μετά το θανατηφόρο ατύχημα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, συνέβη νέο εργατικό ατύχημα, που ευτυχώς από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Αυτό αποδεικνύει το κενό ασφάλειας που υπάρχει στο ΧΚΠ, λόγω της μη τήρησης των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας από τη Διοίκηση της ΕΤΑΔ και τους διοικούντες το Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. στο βωμό του κέρδους παρακάμπτει τα μέτρα ασφάλειας, όχι μόνο τα τυπικά, όπως ζώνες, εξοπλισμός κ.α., αλλά και τα ουσιαστικά, όπως ανάπαυση των εργαζομένων σύμφωνα με τα νομικά πλαίσια (τήρηση διαλειμμάτων και ωραρίων, καθώς και να υπάρχει καθαρή κρίση στον εργαζόμενο πριν την πραγματοποίηση σοβαρών εργασιών σε ύψος, σε συνθήκες παγετού κλπ.)

Η ασφάλεια στην εργασία είναι μια δυναμική διαδικασία με στόχο «κανένα ατύχημα».   Ο αγώνας των εργαζομένων για καλύτερες και ασφαλέστερες  συνθήκες εργασίας είναι διαρκής και είναι υποχρέωσή μας να επισημαίνουμε τους κινδύνους στο χώρο εργασίας, να παλεύουμε να δοθούν λύσεις με γνώμονα την ασφάλεια όλων των συναδέλφων.

Απαιτούμε από τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες και την Διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε.       να εργαστούν για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του ατυχήματος.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού την πρόσθετη λήψη μέτρων ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και των επισκεπτών.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο καλή ανάρρωση  και τον διαβεβαιώνουμε πως είμαστε δίπλα του.  

                                          Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ              ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δείτε ακόμη

Τραγωδία στο Xιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού – Νεκρός ένας 53χρονος εργάτης

Σχετικά