Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας, χτυπημένος από ανίατη ασθένεια, με την είδηση του θανάτου του να σκορπάει θλίψη στον κόσμο της Αριστεράς

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας, χτυπημένος από ανίατη ασθένεια, με την είδηση του θανάτου του να σκορπάει θλίψη στον κόσμο της Αριστεράς, καθώς ο εκλιπών με την μακρόχρονη αγωνιστική του διαδρομή ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Αγωνιστής δήμαρχος

Ο Θανάσης Μπαρτζώκας από τα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στο αντιδικατορικό κίνημα και έδωσε τη μάχη κατά της χουντικού καθεστώτος μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ το 1991 συμμετείχε στο Συνασπισμό της Αριστεράς και εν συνεχεία εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο και αποχώρησε το 2015 διαφωνώντας με την υπογραφή του 3ου μνημονίου, προσχωρώντας στη ΛΑΕ (Λαϊκή Ενότητα).

Άφησε το αγωνιστικό του στίγμα ως δήμαρχος Καισαριανής για τρεις θητείες. Εκλέχτηκε δήμαρχος για πρώτη φορά το 1990 καθώς και το 1994 και 2002.

Στην διαδρομή του αυτή ξεχωρίζουν η συμμετοχή του στους αγώνες των πολιτών της περιοχής και του Δήμου που ξεκινούν από την Μεταπολίτευση επί δημαρχίας του αείμνηστου Παναγιώτη Μακρή ενάντια στη Σκοπευτική Εταιρεία για το πέρασμα του ιστορικού χώρου του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής στο Δήμο στην προοπτική της λειτουργίας και ενός Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης. Μάλιστα το 2008 ο Θανάσης Μπαρτζώκας συνελήφθη από την αστυνομία και κρατήθηκε προσωρινά μαζί με τον τότε δήμαρχο της πόλης Σπ. Τζόκα.

Την Τρίτη η πολιτική κηδεία στο Νεκροταφείο Καισαριανής

Η πολιτική κηδεία του Θανάση Μπαρτζώκα θα γίνει την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Νεκροταφείο Καισαριανής.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα αποχαιρετά τον σύντροφο και συναγωνιστή Θανάση Μπαρτζώκα και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, τονίζοντας ότι ο Θανάσης Μπαρτζώκας μέχρι το τέλος της ζωής του υπήρξε αγωνιστής, που υπηρέτησε με συνέπεια τα ιδεώδη και τις αξίες  της Αριστεράς.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, φίλος και σύντροφος δεκαετιών του Θανάση Μπαρτζώκα και της νεανικής παρέας της Καισαριανής, εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του Θανάση, ενός σπάνιου αγωνιστή, ενός υπηρέτη της αυτοδιοίκησης και ενός δημάρχου σύμβολο της Καισαριανής, μετά τον Παναγιώτη Μακρή.

Ο Παν. Λαφαζάνης απευθύνει τα πιο θερμά συλλυπητήριά του στη σύζυγο του Δέσποινα, στις δύο αγαπημένες κόρες του Κατερίνα και Κωνσταντίνα, στα δυο αδέλφια του και σε όλους τους δικούς του.

Γέννημα θρέμα μιας γειτονιάς σύμβολων των λαϊκών αγώνων

Το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη του για την απώλεια «ενός παλιού συντρόφου και συναγωνιστή, για δεκαετίες, της αυτοδιοικητικής αριστεράς». Σημειώνει ότι «το έργο στην αγαπημένη του πόλη και οι παρεμβάσεις του στα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης, θα διατηρούν ζωντανή τη μνήμη του. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Με θλίψη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετούμε τον σύντροφο και συναγωνιστή Θανάση Μπαρτσώκα, γέννημα θρέμμα μιας γειτονιάς σύμβολο των αγώνων του λαού μας για ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, της Καισαριανής.

»Ως δήμαρχος Καισαριανής άφησε έντονη τη σφραγίδα του στην ιστορική περιοχή επί τρεις θητείες. Πρωτοστάτησε στον αγώνα για την απόδοση του Σκοπευτηρίου στον λαό της Καισαριανής και τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης.

»Έχαιρε τον σεβασμό όλων όσων τον γνώρισαν, ήδη από τους αντιδικτατορικούς αγώνες, καθώς έδινε τις μάχες με ανιδιοτέλεια και συντροφικότητα. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στη σύζυγο και τις κόρες του».

«Έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος σύντροφος και φίλος Θανάσης Μπαρτζώκας. Έγραψε ιστορία και άφησε έργο, ως Δήμαρχος Καισαριανής. Προσέφερε πολλά στην Αυτοδιοίκηση, την Αριστερά, την εκπαίδευση και την κοινωνία. Πορεύτηκε με συνέπεια, σεμνότητα και ήθος. Αντίο αγαπημένε μας Θανάση!» αναφέρει από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, επικεφαλής της Ευρωομάδας και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σχετικά