Στα Οινόφυτα το νέο εργοστάσιο της Pyramis: Το Μάρτιο ξεκινάει η παραγωγή εστιών κουζίνας

Ήδη έχει αρχίσει η μεταφορά του εξοπλισμού από το πρώην εργοστάσιο Πίτσος και βρίσκονται σε εξέλιξη οι πρώτες προσλήψεις προσωπικού

Στα Οινόφυτα θα μετεγκατασταθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός από το πρώην εργοστάσιο Πίτσος στο Ρέντη, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που υπήρχαν στην αγορά τις τελευταίες εβδομάδες.

Ήδη έχει αρχίσει η μεταφορά του εξοπλισμού (που απέκτησε στο πλαίσιο συμφωνίας με τη γερμανική BSH) και βρίσκονται σε εξέλιξη οι πρώτες προσλήψεις προσωπικού, ωστόσο θυμίζουμε ότι, δέσμευση της διοίκησης της PYRAMIS είναι να επαναπροσληφθούν οι πρώην εργαζόμενοι της Πίτσος.

Στόχος του επικεφαλής της εταιρείας, Νικόλα Μπακατσέλου, είναι να ξεκινήσει η λειτουργία του εργοστασίου εντός του επόμενου τριμήνου.

Μεθοδική υλοποίηση της συμφωνίας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ακολουθώντας πιστά τον αρχικό προγραμματισμό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PYRAMIS, Νικόλας Μπακατσέλος, προχωρά μεθοδικά στην υλοποίηση του σχεδίου που τέθηκε σε εφαρμογή μετά την συμφωνία εξαγοράς μέρους του εξοπλισμού της Πίτσος από την γερμανική BSH, η οποία είχε αποφασίσει την παύση της λειτουργίας της.

Αναφέρεται ακόμη ότι, «η PYRAMIS με την πολύτιμη συνδρομή του έμψυχου δυναμικού της ιστορικής βιομηχανίας παραλαμβάνει την σκυτάλη παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα και επί της ουσίας επανασυστήνει τις Made in Greece ηλεκτρικές συσκευές στην ελληνική και διεθνή αγορά, βάζοντας την ελληνική σφραγίδα στην παραγωγική διαδικασία».

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός των νέων προϊόντων

Ο σχεδιασμός των νέων προϊόντων έχει ήδη ολοκληρωθεί και τα επόμενα στάδια είναι οι ποιοτικές δοκιμές προϊόντων και η εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Η έναρξη της παραγωγής εστιών κουζίνας (σε πρώτη φάση) από το εργοστάσιο των Οινοφύτων, υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει δοκιμαστικά στα τέλη Μαρτίου.

Made in Greece χαρακτήρας

O πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της PYRAMIS, Νικόλας Μπακατσέλος σημείωσε ότι «η έναρξη της διαδικασίας μετεγκατάστασης του μηχανολογικού εξοπλισμού της Πίτσος από το Ρέντη στη μονάδα παραγωγής της Πυραμίς στα Οινόφυτα συνιστά το ορόσημο που θα οδηγήσει στη λειτουργία ενός εργοστασίου το οποίο θα πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές παραγωγής και ποιότητας και θα εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα και προοπτικές της νέας μονάδας εντός και εκτός συνόρων».

Πρόσθεσε δε ότι «η προσήλωσή μας στην ανάδειξη του Made_in_Greece χαρακτήρα στη βιομηχανική παραγωγή, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην προσπάθεια που κάνει η ελληνική οικονομία και επιχειρείν για μια ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη”.

Αναφορικά με την PYRAMIS, θυμίζουμε ότι το 2020 εμφάνισε πωλήσεις 49,75 εκατ. ευρώ (μειωμένες κατά 14%) από το 2019 και ζημιές 800 χιλ. ευρώ από κέρδη 220 χιλ. το 2019.

imerisia.gr

Σχετικά